Участь представників кафедри інженерії програмного забезпечення у заході від INSCIENCE Business

Shares

Нещодавно відбулася подія у світі науки і бізнесу – захід “INSCIENCE Business: нетворкінг вчених і бізнесу, пітчі deep tech стартапів та інсайти дослідження”.

INSCIENCE Business – це проєкт організації INSCIENCE, який допомагає бізнесу та вченим співпрацювати для створення наукоємних технологій. INSCIENCE Business будує довгострокові зв’язки між бізнесом та вченими, допомагає компаніям розв’язати бізнес-задачі, покращити продукти та послуги за допомогою науки, сприяє комерціалізації розробок та досліджень, підсилює команди бізнесів та розвиває R&D напрями, залучаючи вчених.

Команда INSCIENCE організовувала найбільшу науково-популярну конференцію в Україні та виставку deep tech стартапів і винаходів INSCIENCE CONFERENCE, студії інновацій для агрогалузі України Agrifood Lab та інші.

Серед численних відвідувачів були присутні науково-педагогічні працівники кафедри інженерії програмного забезпечення Державного університету «Житомирська політехніка» – Годлевський Юрій, Андрій Концидайло та Роман Савіцький, які активно цікавляться інноваціями та науковими дослідженнями.

Подія об’єднала провідних експертів у галузі технологій та науки. Серед спікерів були:

  • Віра Ткаченко, Chief Technology & Innovation Officer MacPaw

Віра розповіла про те, як провідна українська компанія MacPaw розвиває свій відділ досліджень і розробок (R&D) та залучає вчених до співпраці.

  • Віталій Рожевський, співзасновник стартапу Numo ADHD

Віталій поділився успішним кейсом співпраці з науковицею, нейропсихологинею Олею Орел, організованої командою INSCIENCE Business. Віталій розповів про результати дослідження та те, як експериментальні дані підтвердили ефективність додатка у допомозі людям з синдромом дефіциту уваги.

  • Наталія (Лисенко) Щербань, докторка хімічних наук, провідна наукова співробітниця відділу пористих речовин та матеріалів Інституту фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України

Наталія розповіла про нанопористі каталізатори, які значно покращують виробництво ліків, палива та інших важливих хімічних речовин.

  • Олексій Сівірін, керуючий партнер дослідницької компанії Saturday Team

Олексій презентував результати дослідження про співпрацю науки та бізнесу в Україні та закордоном, яке було проведено Saturday Team та INSCIENCE Business.

  • Даніїл Лубкін, співзасновник та СЕО стартапу Beholder

Beholder — це платформа на основі штучного інтелекту, яка використовує супутникові дані для точного прогнозування покладів корисних копалин без шкоди для природи. Метод Beholder в рази точніший за класичні методи й не завдає шкоди навколишньому середовищу.

  • Олена Скирта, співзасновниця та партнерка громадської організації INSCIENCE

Олена поділилася оновленнями та розповіла про останні досягнення проєкту INSCIENCE Business.

  • Сергій Данилов, засновник та СЕО Beehiveor Academy and R&D Labs, PhD, нейробіолог із 20-річним лекторським та науковим досвідом роботи в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Сергій розповів про нейротехнологічну методику eye-tracking для діагностики розладів харчової поведінки.

Захід став чудовою платформою для обміну знаннями, досвідом та налагодження контактів між науковою спільнотою та бізнесом. Викладачі кафедри інженерії програмного забезпечення Годлевський Юрій, Андрій Концидайло та Роман Савіцький висловили своє захоплення високим рівнем організації та корисною інформацією, яку вони отримали на цьому заході. Ця зустріч дозволила детальніше ознайомитися з різними аспектами взаємодії науки і бізнесу, а також з тими викликами, з якими стикаються обидві сторони. Спікери наголосили на важливості співпраці між науковцями та підприємцями для досягнення значущих результатів та інновацій.

Таким чином, захід “INSCIENCE Business” став важливою подією для зміцнення зв’язків між наукою та бізнесом, сприяючи обміну знаннями та досвідом, що є ключовим для подальшого розвитку інноваційної екосистеми в Україні.

        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */