Представники Житомирської політехніки — співорганізатори онлайн-курсу «Рецензування в епоху відкритої науки: нові виклики та можливості»

Shares

25 червня 2024 року стартував онлайн-курс «Рецензування в епоху відкритої науки: нові виклики та можливості».

Організаторами курсу є:

  • ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації»,
  • Інститут цифровізації освіти НАПН України,
  • ВГО «Інноваційний університет»,
  • ГО «Інститут відкритої науки та інновацій»,
  • Державний університет «Житомирська політехніка»,
  • Рада молодих учених при МОН України.

Курс призначений для рецензентів наукових матеріалів (з досвідом і без), редакторів наукових журналів, дослідників, а також усіх, хто прагне покращити свої навички рецензування та бути в курсі сучасних тенденцій у науці.

Програма передбачає 30 годин (1 кредит ЄКТС). Передбачено проведення вебінарів/лекційні та тренінгові заняття. Тривалість навчального курсу: 25 червня 2024 р. по 16 липня 2024 р. Всього на курс зареєструвалось понад 400 учасників.

З привітальним словом від Житомирської політехніки виступив кан.техн.наук, доц., проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Морозов.

Також сьогодні лектором виступила Тетяна Вакалюк, д-р пед. наук, проф., зав. каф. інженерії програмного забезпечення Державного університету “Житомирська політехніка”, член організаційних комітетів різних міжнародних конференцій ICSF, ICONMASTED, doors, CTE, DigiTransfEd, головний редактор електронного наукового фахового видання «Journal of Edge Computing» (категорія «Б»), асоційований редактор електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання» (категорія «А», Web of Science) з доповіддю на тему: «Новітні підходи до рецензування: цифрові інструменти та платформи».

Під час доповіді було розглянуто основні інструменти, що можуть використовуватись при рецензуванні: журнальні систем, конференційні системи та системи перевірки на плагіат.

Також викладачі кафедри інженерії програмного забезпечення (Олег Власенко, Ірина Сверчевська) долучились в якості слухачів курсу для підвищення власного рівня майстерності щодо рецензування статей.

Щиро дякуємо колегам за долучення до таких важливих заходів. Запрошуємо всіх до наступних не менш цікавих лекцій та заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */