Круглий стіл зі стейкхолдерами щодо обговорення ОПП спеціальності 201 «Агрономія»

Shares

25 червня 2024 року відбулося засідання круглого столу щодо обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Агрономія» другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» спеціальності 201 «Агрономія», яка реалізується в Державному університеті «Житомирська політехніка».

До обговорення були запрошені та долучилися стейкхолдери, колеги, які забезпечуватимуть викладання дисциплін, що є обов’язковими й вибірковими компонентами ОПП, а також фахівці з інших провідних навчальних закладів, які також здійснюють підготовку агрономів, бізнесмени-роботодавці, представники наукової спільноти:

  • Інституту сільського господарства Полісся НААН;
  • Інституту захисту рослин НААН;
  • ДВНЗ “Ужгородський національний університет”;
  • Київського аграрного університету НААН;
  • Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області;
  • ГО «Інститут доброї їжі Україна»;
  • ТОВ “АТОМ-АГРО” Житомирської області

Зустріч проведено у змішаному форматі: офлайн та у формі відеоконференції.

Проєкт освітньо-професійної програми презентував її гарант – Михайло Ключевич, який окреслив мету, особливості розробки програми із урахуванням вимог сьогодення, змістовне наповнення, пропозицій стейхолдерів, унікальність і інноваційність.

У ході презентації вибіркових компонентів ОПП вільного вибору студента, гарантом освітньої програми було акцентовано увагу на альтернативи нових навчальних дисциплін, які планується включити до навчального плану підготовки фахівців і запропоновано їх для колективного обговорення. Після завершення представлення проєкту освітньо-професійної програми учасники заходу перейшли до його обговорення та висловлювання власних думок і пропозицій.

Учасниками засідання було зазначено, що якість змістової складової дисциплін загального та професійного циклу програми повною мірою забезпечують формування у здобувачів вищої освіти загальних і фахових компетентностей, а також програмних навчальних результатів, які містить ОПП і передбачені стандартом вищої освіти.

Загалом під час проведення обговорення було озвучено позитивні практики від опанування окремих освітніх компонентів, а також надано пропозиції щодо покращення змістовного наповнення і практичної реалізації ОПП.

Кафедра здоров’я природи та якості харчових ресурсів висловлює щиру вдячність усім учасникам круглого столу, які активно та фахово долучилися до обговорення проєкту ОП і озвучили цінні рекомендації щодо удосконалення освітнього процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */