Викладачка Житомирської політехніки відзначена Вільнюським університетом за волонтерську діяльність

Shares

Перебуваючи у Вільнюському університеті під час тренінгу Erasmus+, доцент кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Євгенія Канчура отримала подяку від декана філологічного факультету професора Міндаугаса Кветкаускаса на честь визнання її видатного волонтерського служіння та допомоги у перекладі на українську. Подяку вручив завідувач кафедри славістики доктор філології Павел Лавринець.

Колеги з кафедри славістики Вільнюського університету з перших днів повномасштабного вторгнення, як і весь колектив університету, допомагають українським біженцям, а  також здійснюють переклади текстів, покликаних допомагати нашим співгромадянам, українською мовою. На перших етапах їм була потрібна допомога. Так Євгенія Канчура долучилася до перекладу інструкцій для українських школярів, які були змушені складати випускні іспити в Литві. Діти, що перебували в стресі через війну, втрату домівки, розлуку з рідними, отримали ретельно вичитані докладні та зрозумілі інструкції завдяки співпраці Анастасії Біловодської (кафедра Славістики Вільнюського університету) та Євгенії Канчури (кафедра теоретичної та прикладної лінгвістики Житомирської політехніки). Дякуємо колегам з кафедри за постійну та послідовну підтримку України! Розповідь про візит на кафедру можна прочитати на сторінці у фейсбуці.

Так працює академічна спільнота.

Філолог, перекладач у сучасному світі наводить мости між культурами, підтримує тих, хто опинився в біді. Нагадаємо, що волонтерські переклади Євгенії Канчури вже були відзначені нагородою  волонтерського проєкту  підтримки українських біженців Південного Вельсу (South Wales Sponsorship for Ukraine)від уряду Вельсу Св. Девіда в номінації “Дух спільноти” (Community Spirit Category).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */