Студентка Житомирської політехніки виступила на творчо-мистецькому вечорі до ювілею Оноре де Бальзака

Shares

У Житомирському обласному літературному музеї відбувся творчо-мистецький вечір, присвячений 225-річчю «Короля романістів» та автора «Людської комедії» Оноре де Бальзака.

Людмила Журавська, старша наукова співробітниця Житомирського обласного краєзнавчого музею, яка очолювала музей Бальзака у селі Верхівня протягом семи років, розповіла про життєвий та творчий шлях письменника і як кохання привело його двічі в Україну.

Серед численних виступів і презентацій студентка 3-го курсу спеціальності 035 «Філологія (прикладна лінгвістика)» Анна Малюзенко мала можливість презентувати уривок з твору “Втрачені ілюзії” мовою оригіналу, а також представити його літературний переклад українською мовою.

Ця подія стала яскравим прикладом плідної співпраці між університетом та музеєм, надаючи студентам унікальні можливості для розвитку своїх навичок і продемонструвати їх широкому загалу. Завдяки участі у таких заходах, студенти не тільки підвищують свій професійний рівень, але й сприяють популяризації французької культури і літератури в Україні. Цей творчий вечір став ще одним кроком на шляху до зміцнення зв’язків між навчальними закладами та культурними інституціями, сприяючи взаємному збагаченню і розвитку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */