Круглий стіл зі стейкхолдерами щодо обговорення ОПП спеціальності 103 «Науки про Землю»

Shares

28 травня 2024 року було проведено круглий стіл зі стейкхолдерами щодо обговоренням змісту та перспектив подальшого розвитку освітньо-професійної програми «Управління земельними і водними ресурсами» спеціальності 103 «Науки про Землю» освітнього рівня «бакалавр».

До обговорення освітньої програми долучилися фахівці академічної спільноти закладів вищої освіти та провідних установ в сфері управління земельними та водними ресурсами таких як:

  • Інститут географії НАН України;
  • Інститут геологічних наук НАН України;
  • Басейнове управління водних ресурсів річки Прип’ять;
  • Львівський національний університет імені Івана Франка;
  • Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського;
  • Центральноукраїнський національний технічний університет;
  • Одеський державний екологічний університет;
  • ТОВ «Геометр»; Програма U-LEAD;
  • Державне підприємство «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Зустріч було проведено у змішаному форматі: офлайн та у формі відеоконференції.

Метою заходу було залучення до продуктивної та конструктивної дискусії учасників круглого столу щодо наповнення та змісту освітньо-професійної програми «Управління земельними і водними ресурсами».

На розсуд присутніх було представлено особливості, зміст, перелік нормативних та вибіркових освітніх компонентів, компетентності та програмні результати навчання. Під час аналізу освітньо-професійної було акцентовано увагу на міждисциплінарний характер програми та її перспективність для відновлення країни.

Під час засідання відбувався обмін думками щодо змісту освітньо-професійної програми, навчальних дисциплін та їх наповнення враховуючи сучасні реалії та подальші перспективи щодо стану земельних та водних ресурсів. Також обговорили питання, що стосуються якості підготовки здобувачів вищої освіти. Учасники круглого столу висловили ряд побажань та пропозицій до вдосконалення освітньої програми щодо формування необхідних знань та вмінь у здобувачів вищої освіти даної спеціальності, які є важливими для них, як потенційних працівників та підвищать їх конкурентоспроможність на ринку праці.

Кафедра наук про Землю висловлює щиру вдячність учасникам та готова до подальшого розвитку у співпраці!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */