Зустріч студентів Житомирської політехніки з Оксаною Лавріною

Shares

27 березня відбувся тренінг для студентів спеціальностей 053 «Психологія» та 014.16 «Середня освіта (захист України) освітнього ступеня «бакалавр» та «магістр».  Запрошеним тренером стала Оксана Лавріна – магістр біології, сертифікований гештальт-терапевт, громадський діяч, власник і співвласник дитячих садочків, Голова Житомирської жіночої бізнес-асоціації, майор Української Служби Порятунку.

Метою заходу було відпрацювання навичок спілкування з військовослужбовцями, що мають ознаки посттравматичного стресового розладу. Встановлено, що симптоми гострої травми виявляють у 60-80% військовослужбовців, які були очевидцями загибелі побратимів чи мирного населення або бачили тіла померлих. Симптоми ПТСР розвиваються приблизно у 12-20% військовослужбовців, які перенесли бойову травму, але не звернулися за психологічною допомогою.

Відтак, здобувачі освіти отримали інструкції з надання першої психологічної допомоги військовослужбовцям, залежно від обставин спілкування, скористалися можливістю поставити питання тренеру, яка має безпосередній досвід надання такої допомоги, та відпрацювали вправи на зняття емоційної напруги у групі.

Під час зустрічі пролунав сигнал повітряної тривоги, проте актуальність тренінгу стимулювала продовжити його в укритті. Щиро дякуємо Оксані Лавріній за динамічний та актуальний тренінг!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */