Зустріч студентів ОПП «Кібербезпека» та «Комп’ютерна інженерія» з фахівцем компанії IBM Андрієм Кузьменком

Shares

2 квітня 2024 року у межах святкування Дня факультету інформаційно-комп’ютерних технологій відбулася зустріч з Андрієм Кузьменком, одним з провідних фахівців українського представництва компанії IBM. Тематика зустрічі, а саме «Новітні інфраструктурні та кібербезпекові рішення компанії IBM», була тісно пов’язана з важливими для України питаннями впровадження нових технологій та технологічних рішень для побудові та захисту ІТ-інфраструктур різного призначення.

Зустріч відбувалася у змішаному форматі, доповідач та частина студентів долучилися онлайн з використанням платформи Cisco Webex, частина студентів – очно з аудиторій університету. Окрім студентів у зустрічі взяли участь гаранти освітніх програм Комп’ютерна інженерія та Кібербезпека Олена Головня, Олексій Шелуха, Андрій Єфіменко, Володимир Воротніков та викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, які забезпечують освітній процес на згаданих програмах. Загалом у заході взяли участь майже 80 осіб.

На початку зустрічі пан Андрій коротко ознайомив слухачів з історією та сучасними напрямками діяльності компанії. В основній частині доповідач презентував один з кібербезпекових проєктів по організації Security Operation Center (SOC), що був реалізований для однієї великої української компанії. Доповідач представив організаційну структуру SOC, навів результати аналізу переваг та недоліків технологічної платформи SOC, описав базові процеси SOC та його цільову архітектуру, а також описав процес взаємодії Red Team та Blue Team. На завершення пан Андрій традиційно представив можливості компанії IBM щодо розвитку професійних компетентностей майбутніх фахівців, зокрема, можливостей академічного проєкту IBM SkillsBuild.

Традиційно наприкінці зустрічі відбулася серія запитань-відповідей. Студентів цікавили фахові вимоги до початківців на посадах кібербезпекових підрозділів, перспективи розвитку галузі кіберезпеки, технічні аспекти протидії кібератакам тощо. 

Щиросердечна подяка Андрієві Кузьменку від студентів та викладачів Житомирської політехніки за чудово проведений захід.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */