Візит здобувачів Ліцею №7 м. Житомира імені Валерія Вікторовича Бражевського

Shares

11 квітня 2024 року відбувся візит до Житомирської політехніки здобувачів освіти випускних класів Ліцею №7 м. Житомира імені Валерія Вікторовича Бражевського у супроводі вчителів ліцею Ірини Мирної та Галини Нетрибійчук. В межах програми візиту ліцеїсти ознайомилися з освітнім середовищем та інфраструктурою університету, відвідали Інноваційний Хаб Житомирської політехніки, обчислювальний центр та спеціалізовані навчальні лабораторії.

Почалася екскурсія за традицією відвідуванням Інноваційного Хабу Житомирської політехніки та зокрема лабораторії мехатроніки «MechLab», де керівник Інноваційного хабу Михайло Псюк розповів про діяльність лабораторії, раніше створені та поточні проекти, над якими зараз працюють у лабораторії.

Також гості завітали до Інтерактивного музею науки і технологій «Політехнік», який створений силами здобувачів та випускників Житомирської політехніки, зокрема за безпосередньої участі студентської лабораторії мехатроніки. Знайомство з музеєм відбулося завдяки Юлії Дзюбенко, спеціалісту відділу маркетингу та зв’язків з громадськістю. У музеї відвідувачі, як завжди, змогли ознайомитися з цікавими інтерактивними експонатами музею, що демонструють різноманітні фізичні явища та процеси, а також на практиці спостерігати виконання законів механіки, оптики, акустики, електродинаміки тощо.
В межах екскурсії гості відвідали ряд спеціалізованих лабораторій факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки. В лабораторії з вивчення теплотехніки, систем тепло- та водопостачання, кондиціонування повітря старший викладач Олександр Покляченко ознайомив здобувачів з багатьма навчальними та дослідницькими стендами, які демонструють принципи роботи систем теплопостачання на основі різних видів котлів та теплових насосів. А також реалізують концепцію розумного будинку, в тому числі на основі контролерів та обладнання з можливістю керування через мобільні пристрої.

В лабораторії Автоматизації, робототехніки та мехатроніки кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації імені проф. Б.Б. Самотокіна доцент кафедри Олександр Підтиченко розповів про освітні програми кафедри. А також про напрямки розробок та досліджень, пов’язаних з промисловою автоматикою та розробкою мікропроцесорних засобів автоматизації, разом із демонстрацією лабораторного устаткування з вивчення, дослідження та програмування промислових та мікропроцесорних контролерів.

Асистент Даниїла Ткачук розповіла про напрямки з вивчення роботизованих технологій, засобів мобільної робототехніки, безпілотних літальних апаратів, агроінженерних систем тощо разом із демонстрацією лабораторного устаткування, створеного, в тому числі, студентами в рамках робіт різного рівня, яке тепер використовується в освітньому процесі кафедри.

В лабораторії автоматизації технологічних процесів та виробництв доцент Олександр Добржанський розповів про стенди для вивчення промислової автоматики різноманітних фірм та виробників – Siemens, VIPA, Schneider Electric, Delta Electronics тощо, які використовуються в освітньому процесі для вивчення програмування контролерів та людино-машинних інтерфейсів, а також розповів про ряд дисциплін факультету з напрямку, пов’язаного з програмуванням веб-інтерфейсів, SCADA-систем, прикладним програмуванням тощо.

Ознайомитися з особливостями майбутньої вступної кампанії 2024 року гості змогли завдяки виступу в.о. завідувача кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації імені проф. Б.Б. Самотокіна доцента Олексія Громового. Відвідувачі дізналися про нововведення, що чекають абітурієнтів у межах вступної кампанії, формальні вимоги для вступу та процедуру проходження НМТ.

Насамкінець гості побували в лабораторії автомобільного транспорту та транспортних технологій, де аспірант кафедри автомобілів та транспортних технологій Олександр Добровінський розповів про сучасні напрямки та тенденції у вивченні автомобільного транспорту, транспортної логістики та перевезень, продемонстрував комп’ютерні системи моніторингу транспортних потоків, а також продемонстрував встановлений у лабораторії симулятор водіння автомобіля.

Будемо раді бачити здобувачів ліцею у якості наших абітурієнтів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */