Студентка Житомирської політехніки взяла участь у Міжнародній весняній школі «Interdisciplinary model of studies»

Shares

Представниця Житомирської політехніки взяла участь у Міжнародній весняній школі «Interdisciplinary model of studies» («Міждисциплінарна модель навчання», м. Познань, Польща). 

З 14 до 20 квітня студентка групи Ф-2 та МВ-3 Вікторія Шульська відвідала Університет імені Адама Міцкевича, де пройшла навчання й мала низку освітньо-розважальних активностей. 

Навчання проходило у вигляді цікавих лекцій, які проводили професори Університету імені Адама Міцкевича. Учасники програми дізналися більше про модель міждисциплінарних індивідуальних досліджень, розглянули модель навчання Liberal Arts and Sciences, виконали низку завдань пов’язаних з маркетингом. 

Також у програму школи було включено візит до Факультету польської та класичної Філології, зустріч з доктором Андрієм Гладієм, автором книги «Ісландія. Північні дні опівночі». Др. Андрій Гладій – менеджер проєктів в Ісландській арктичній мережі співпраці, що проживає в м. Акурейрі, Ісландія. Автор розповів про особливості країни, природи, географії, клімату та соціуму на основі власного досвіду проживання. Додатком до презентації була дегустація ісландських солодощів та сушеної атлантичної тріски. На кінець зустрічі відбулась жвава дискусія з питаннями та відповідями і конкурс, на якому розіграний був примірник книги.

(Ознайомитися з книгою можна на сайті видавництва Віхола.

На відзначення 81 річниці початку Варшавського Повстання, учасники отримали його символ – паперові нарциси жонкілі.

Вільний час учасники проводили на свіжому повітрі, де знайомилися між собою і захоплююче проводили час. Найбільш пам’ятними стали вечори коло вогнища зі співами українських пісень під гітару, а також український вечір з українськими стравами – борщем, варениками та млинцями. 

По завершенню навчання учасники мали екскурсію по місту Познань, отримали сертифікати. 

«Це було цікаво й дуже цінно для мене з багатьох поглядів – я і навчалася й відпочила, познайомилася з великою кількістю фантастичних людей! Щиро дякую організаторам з Університету Адама Міцкевича, грантодавцям та благодійникам, хто долучився до заходу, зробив його безкоштовним для українських учасників, усій Польщі за підтримку України! І моя велика подяка Державному університету «Житомирська політехніка» за можливість участі у таких заходах!» – поділилася враженнями Вікторія Шульська.

Програма Міжнародних шкіл УАМ фінансується з проєкту Польського національного агентства з питань академічного обміну. Науковий опікун Школи – Проф. Рафал Димчик, організаційний опікун – др Костянтин Мазур.

Студенти та викладачі Державного університету «Житомирська політехніка» беруть участь у заходах завдяки дружній співпраці з Університетом Адама Міцкевича, що розпочалася у 2022 році завдяки доценту кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Ользі Гордійчук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */