Викладачі Житомирської політехніки долучилися до громадського обговорення Плану управління річковим басейном Дніпра

Shares

12 березня 2024 року в Житомирі відбувся захід з публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дніпра в частині суббасейну річки Прип’ять.

До заходу долучилися викладачі кафедри екології та природоохоронних технологій Житомирської політехніки: завідувачка кафедри екології та природоохоронних технологій, професор Ірина Пацева, керівник Дослідницького центру екологічного розвитку “ECOSVIT”, доцент Ганна Кірейцева, доцент Ірина Давидова, керівник Центру екологічного розвитку студентства “ECOstep” Світлана Хоменко та кафедри наук про Землю: завідувачка кафедри наук про Землю, доцент Олена Герасимчук та професор Лариса Шевчук.
Захід відкрили з вітальним словом заступник голови Держводагентства Ігор Гопчак та голова Басейнової ради річки Прип’ять Євгеній Герасимов, які акцентували на значенні розробки Планів управління річковими басейнами для досягнення доброго екологічного та хімічного стану поверхневих вод. Цей захід став майданчиком для діалогу між представниками влади, водогосподарських організацій, науковцями, громадськістю та іншими зацікавленими сторонами.
Проект Плану управління річковим басейном Дніпра на період 2025 – 2030 років було представлено Олексієм Ярошевичем та Катериною Мудрою, які детально описали аналіз стану річкового басейну та пропозиції щодо його покращення. Значну увагу привернула участь представників Житомирської політехніки, які активно долучилися до дискусії, поділившись своїми думками та пропозиціями щодо проєкту Плану. Це свідчить про глибоку залученість викладачів у важливі екологічні ініціативи та їхнє прагнення до впровадження найкращих європейських практик у сфері управління водними ресурсами в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */