Відкрита лекція на тему «Геогліфи: методи класифікації та практичне використання»

Shares

За ініціативи кафедри наук про Землю 8 березня проведено відкриту лекцію на тему «Геогліфи: методи класифікації та практичне використання». Запрошеним лектором був завідувач кафедри географії Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, кандидат географічних наук – Канський Володимир Станіславович.

Під час зустрічі разом зі студентами рівня «бакалавр» спеціальності 103 «Науки про Землю» та «магістр» 183 «Технології захисту навколишнього середовища» визначено актуальність використання геогліфів у сучасних умовах урбанізованого середовища.

В межах вивчення навчальних дисциплін «Водні та земельні об’єкти урбанізованих територій», «Реабілітація техногенних ландшафтів» та «Ландшафтний дизайн урбанізованих територій» студенти з’ясували роль геогліфів у формуванні антропогенно зміненого середовища у різні історичні часи.

Лектор ознайомив студентів із сучасною класифікацією геогліфів, її особливостями та перспективами подальшого удосконалення. Також студенти розглянули приклади та перспективи практичного використання геогліфів у процесі реабілітації техногенно змінених ландшафтів й у ландшафтному дизайні урбанізованих територій.

Щира подяка Володимиру Станіславовичу за надання корисної та цікавої інформації, яка дозволяє розкрити особливості майбутньої професії!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */