Студенти і викладачі кафедри екології та природоохоронних технологій відвідали сміттєпереробний завод у м. Житомирі

Shares

25 березня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальностей 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища», 103 «Науки про Землю» з викладачами кафедри екології та природоохоронних технологій Кірейцевою Ганною, Нонік Людмилою, Войналович Іриною, Хоменко Світланою відвідали сміттєпереробний завод у м. Житомирі, що запрацював в експериментальному режимі. На підприємстві відходи очищають, сортують і переробляють на біопаливо, а до кінця року планують розширити виробничі потужності.

З метою поглиблення практичних навичок у межах вивчення дисциплін «Екологія міських систем», «Нормування антропогенного навантаження на довкілля», «Хімія та біогеохімія довкілля» студенти познайомилися з технологічним процесом переробки відходів. Головний технолог Юрій Панасюк розповів, що для переробки сміття працює технологічна лінія спільного хорватсько-українського виробництва. Студенти на власні очі побачили, як відбувається відбір, сортування, переробка відходів та як утворюється біопаливо з цих відходів.

Під час розмови з Юрієм Панасюком студенти отримали відповіді на питання, що їх цікавили, дізналися, з якими труднощами стикається підприємство та якими можуть бути рішення їх подолання.

Екскурсія допомогла майбутнім енвайронменталістам краще зрозуміти важливість управління відходами та впровадження принципів сталого розвитку на практиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */