Житомирська політехніка на зустрічі ректорів українських ЗВО в Українському католицькому університеті

Shares

26 лютого 2024 року в Українському католицькому університеті пройшла зустріч-нарада з ректорами закладів вищої освіти України на тему «Турбота про психічне здоров’я у закладах вищої освіти». До події долучилась Житомирська політехніка в особі першого проректора університету Оксани Олійник.

Подія мала на меті допомогти ЗВО розробити ефективну систему піклування про психічне здоров’я для студентів, викладачів, працівників та реагувати на виклики війни в цьому контексті.

Зустріч була поділена на три частини – перший блок присвячений виступам експертів, другий і третій блок передбачав групову роботу та панельні дискусії учасників. Під час першого блоку говорили про:

  • «Всеукраїнська програма ментального здоров’я за ініціативою першої леді Олени Зеленської» – спікер Оксана Збітнєва, керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ;
  • «Місце і роль закладів вищої освіти в системі ментального здоров’я» – спікер Андрій Вітренко, заступник Міністра освіти і науки України;
  • «Розвиток цілісної системи турботи про психічне здоров’я у закладах вищої освіти: міжнародний досвід та українські перспективи» – спікер Олег Романчук, директор Інституту психічного здоров’я УКУ;
  • «Модель плекання цілісного людського розвитку: досвід УКУ» – спікер Тарас Добко, ректор УКУ.

У межах другої та третьої частини багато уваги приділено обговоренню стратегії та планування розвитку цілісної системи турботи про психічне здоров’я в ЗВО. Тема панельної дискусії присвячена викликам війни, які постали перед українським суспільством, а саме роль ЗВО у плеканні національної стійкості та зціленні ран війни. Більше інформації на сайті УКУ.

Дякуємо організаторам за запрошення та висвітлення надважливої теми турботи про психічне здоров’я, що є не лише актуальною в сучасних умовах, а й однією з пріоритетних.

Висловлюємо щиру подяку Оксані Збітнєвій за підтримку ініціативи Житомирської політехніки щодо використання цифрових інструментів, це надважливо для нас! Визнання від експертів всеукраїнського рівня не лише підтверджує нашу унікальність у цифровізації усіх процесів, але й надихає рухатися в тому ж напрямку з більшою силою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */