Загинув студент Житомирської політехніки Максим Рибецький

Shares

Війна триває, трагічні звістки надходять в університет…. Рідні повідомили про загибель Рибецького Максима Олеговича (09.04.1999 – 14.12.2023) – Захисника України та студента 2 курсу заочної форми навчання спеціальності «Екологія» Державного університету «Житомирська політехніка». Максим Олегович у 2019 році підписав контракт з Десантно-штурмовими військами Збройних сил України.

На початку 2022 року Максим їде у відрядження до м. Ніжин – набирати рекрутів на військову службу, тому повномасштабне вторгнення окупантів застало його в рідному місті, де з підрозділом ССО він і вів активні протидиверсійні дії на Чернігівщині. Згодом він поїхав до побратимів на передову. У вересні 2022 року, під час контрнаступальних дій на Харківщині, брав участь по звільненню населених пунктів Кам’янка, Студенок, Середнє, Ольгівка, Греківка. З грудня 2022 року до середини літа 2023, разом з бригадою виконували бойові завдання в районі Серебрянського лісу. У квітні 2023 року Максима Рибецького призначають на посаду командира мінометного взводу, роти вогневої підтримки, 2 дшб. У червні 2023 року бригаду в оперативному порядку перекидають на Куп’янський напрямок.

Максим гідно й мужньо захищав рідну землю від ворогів, неодноразово особисто евакуйовував поранених побратимів з передових позицій. 14 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на околицях селища Терни Лиманського району Донецької області ворожий осколок обірвав Максимове життя…

Максим Олегович Рибецький відзначений медаллю «За військову службу в Україні», медаллю «За особливу службу III ступеня», почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий Хрест», відзнакою «Хрест пошани», відзнакою командира оперативно-тактичного угруповання «Лиман».

Колектив та здобувачі освіти Державного університету «Житомирська політехніка» висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким загиблого Героя…

Вічна слава і світла пам’ять Герою! Дякуємо за захист України та українського народу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */