Студенти факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя вшанували пам’ять учасників Революції Гідності

Shares

20 лютого 2024 р. в Україні уже в десятий раз відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Указ Президента від 11 лютого 2015 р. зафіксував на державному рівні трагічні події того дня, що стали кульмінацією Революції гідності.

Викладач кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Мосієнко Олександр Вікторович разом зі студентами І-го курсу групи ЗУ-1 (спеціальність 014.16 «Середня освіта (Захист України)») підготували для студентів факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя усний журнал на тему: «Пам’ять Героїв Небесної сотні».

Це – день жалоби, оскільки він пов’язаний із загибеллю наших співвітчизників. І водночас це день вшанування героїв, які змінили хід історії та відстояли наше право на вільне майбутнє. Революція гідності зафіксована у спогадах та інтерв’ю, віршах та книгах, фільмах і фотографіях. Про причини та наслідки Революції гідності розповів студент групи ЗУ-1 Дмитро Нікітчин.

До Героїв Небесної Сотні належали люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Сумний список Небесної Сотні поповнили і наші земляки, житомиряни. Про перших героїв російсько-української війни підготувала виступ та презентацію студентка групи ЗУ-1 Чепіга Яна.

Честь і слава кожному, хто б’ється за Україну. Вічна пам’ять тим, хто у цій боротьбі віддав найцінніше – своє життя. Громадянська позиція, жертовність і відвага – риси героїв Небесної сотні та сьогоднішніх захисників гідні наслідування. Саме тому епіграфом заходу обрані слова: «Пам’ятаємо – перемагаємо!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */