Вебінар «Тестування та безпека WI-FI мереж» від проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

Shares

Для здобувачів вищої освіти Житомирської політехніки, які навчаються на бакалаврських та магістерських освітніх програмах Комп’ютерна інженерія та Кібербезпека кінець січня 2024 року – це не лише час проходження передбачених відповідними навчальними планами практик (навчальної, технологічної, виробничої, переддипломної, наукової), а й період, що насичений різноманітними освітніми та професійними заходами, які проводить або до яких долучає студентів кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки.

25 січня 2024 року студенти разом з викладачами кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки долучилися до вебінару «Тестування та безпека WI-FI мереж», який продовжує розпочату проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» на початку 2023 року серію зустрічей з фахівцями провідних компаній та професійних спільнот, що займаються різними питаннями кібербезпеки та захисту інформації.

Цього разу доповідачем на семінарі була Ольга Михайлова, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри захисту інформації Національного університету «Львівська політехніка», авторка навчального курсу «Тестування та безпека WI-FI мереж», розробленого за підтримки проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Модератором заходу була пані Олена Кравчук, Workforce Development Manager проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Під час вебінару розглянуто такі питання:

  • принципи роботи Wi-Fi мереж;
  • проблеми безпеки Wi-Fi мереж;
  • типи атак на Wi-Fi-мережі;
  • заходи для підвищення рівня захищеності Wi-Fi-мережі;
  • практичні поради щодо підвищення рівня захищеності вузлів та пристроїв Wi-Fi-мережі.

Наприкінці зустрічі доповідачка відповіла на запитання учасників вебінару за тематикою доповіді.

Щиро дякуємо проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за надзвичайно цікавий та корисний захід!

P.S.

  1. Запис вебінару доступний на YouTube-каналі проєкту Кар’єра у сфері кібербезпеки за посиланням https://youtu.be/zSq2IgJ0p_E, а новини щодо наступних вебінарів – на Facebook-сторінці USAID Cybersecurity Activity.

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»
від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО

Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */