Університет розпочав реалізацію проєкту «A Discourse on Socio-Ecological Forest Restoration in Times of War and Multiple Crises»

Shares

Житомирська політехніка продовжує розширювати інтернаціоналізацію діяльності. Розпочали реалізовувати новий проєкт «A Discourse on Socio-Ecological Forest Restoration in Times of War and Multiple Crises» в межах програми «Східно-Західний діалог. Академічний обмін та наукова співпраця для безпеки, співпраці та розвитку громадянського суспільства в Європі у 2024» за рахунок фінансування Німецької служби академічних обмінів DAAD.

Цей проєкт став можливий завдяки активній співпраці викладачів кафедри екології та природоохоронних технологій, зокрема проф. Ірини Пацевої та доц. Ірини Давидової, з німецькими партнерами Центру економіки та екосистемного менеджменту в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде.

Проєкт спрямований на налагодження наукової та освітньої співпраці в рамках консорціуму проєкту для вирішення багатогранних проблем, що виникають у сфері відновлення лісових екосистем, особливо під час війни та численних криз. Своєчасність проєкту підкреслюється глобальними та регіональними проблемами, зокрема повномаштабною війною в Україні, що завдає серйозної шкоди довкіллю та погіршує екологічну ситуацію.

Основною метою проєкту є спільна розробка сучасних підходів до заліснення, лісовідновлення та догляду за лісовими ресурсами, які будуть інтегровані в регіональному контексті лісовими господарствами країн партнерів.

Партнери проєкту:
📍Центр економіки та екосистемного менеджменту в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде
📍Національний лісотехнічний університет України.
📍Національний транспортний університет.
📍Державний університет «Житомирська політехніка».
📍Молдавський державний університет.
📍Карпатський біосферний заповідник.
📍Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник.

Успіхів у реалізації даного міжнародного проєкту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */