Global Game Jam 2024, локація Житомирська політехніка: розпочинаємо підготовчий тиждень

Shares

Вже 20 січня буде оголошено тему Global Game Jam 2024, тому вже від сьогодні, 15-го січня, починається підготовчий тиждень до джему!

Протягом цього тижня центральний оргкомітет Global Game Jam та спільноти учасників по країнах і на всіх локаціях влаштовують серію заходів для розробників ігор. Це майстер-класи, вебінари, лекції, спілкування, презентації.

В січні 2023 році було проведено серію лекцій, майстер-класів та тренінгів від досвідчених джемерів, ділилился своїми наробками викладачі та студенти кафедри комп’ютерних наук, зокрема студенти, що навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерна графіка та розробка ігор». Під час зустрічей надавались поради, що стали в нагоді розробникам ігор та учасникам Global Game Jam 2023. Запис всеукраїнських онлайн лекцій доступний у блозі GGJUA.

З 15 по 19 січня 2024 року заплановано серію стрімів — круглих столів, де будуть обговорюватись різні питання щодо розробки ігор. Всеукраїнські стріми, в більшості випадків, проходитимуть з 18:00 до 19:00 у Дискорді Ігроварів та на Youtube-каналі Global Game Jam Ukraine. Майстер класи на Житомирській локації будуть проходити в google meet, обговорення в Діскорді Ігроварів Житомира.

Зведена інформація по трансляціях та по Global Game Jam:

Розклад стрімів

🗓 Понеділок, 15 січня, 18:00

Ігробудівні інкубатори та акселератори, Дискорд Ігроварів та Youtube

З організаторами джему будуть проговорюватись питання стосовно ігробудівних акселераторів, інкубаторів і платформ: Friends’ Games Incubator, Achievers’ Hub, Gamedev Camp, GDBay, також будуть запрошені розробники, які мали досвід участі в різних інкубаторах. Ви дізнаєтесь, як працюють інкубатори, чим gamedev-інкубатори відзрізняються від стартап інкубаторів та яким чином вони можуть допомагати розробникам.

🗓 Вівторок, 16 січня, 18:00

Ігробудівні конференції та конкурси, Дискорд Ігроварів та Youtube

Зустрічі та спілкування з організаторами ігробудівних конференцій та конкурсів Games Gathering, Game City Conference, GetIT, Global Games Pitch. Визначимо, що відбувається на даних конкурсах, як розробникам отримати найбільше користі від участі в таких заходах та як підходити до розбудови ігробудівної спільноти свого міста та регіону.

🗓 Середа, 17 січня

11.40

Майстер-клас створення гри з використанням Phaser, дистанційно в гугл міт

На майстер-класі викладач Олександр Кузьменко продемонструє процес створення простої мобільної гри за допомогою JavaScript та фреймворка Phaser, кожен крок буде супроводжуватись живим та налаштовуваним прикладом для можливості відображення всього того, що може вийти на проміжних етапах створення.

18:00

Ігробудівна освіта та самоосвіта, Дискорд Ігроварів та Youtube

Організатори, компанії на ринку праці та викладачі українських закладів вищої освіти та курсів з ігробудування проговорять актуальність і необхідність знань, що даються здобувачам освіти, підходи до навчання та можливі пошуки роботи.

🗓 Четвер, 18 січня

15.00

Процес створення 2D гри, дистанційно в гугл міт

Призери GGJ-2023, переможці номінацій «гра цікава для комерційної пропозиції», «гра, що змушує грати», «весела гра», «гра з гарним художнім стилем», розробники гри «ROOTS», студентки освітньої програми «Комп’ютерні науки» Юлія Менес та Юлія Венгловська розкажуть про процес створення 2D гри.

18:00

Технології розробки ігор, Дискорд Ігроварів та Youtube

Розробники, які оволоділи різними інструментами розробки ігор, поділяться своїм досвідом із глядачами щодо швидкого прототипування, налаштування середовища розробки та рекомендованих практик.

🗓 П’ятниця, 19 січня, 18:00

Ігри, започатковані на джемах, Дискорд Ігроварів та Youtube

Учасники минулорічних гейм-джемів поділяться історіями розвитку своїх ігор.

Ви можете запропонувати учасникам стрімів розібрати питання, що цікавлять вас. Заповніть, будь ласка, форму.

І, звісно, чекаємо вас на Global Game Jam Ukraine 2024! Не зволікайте з реєстрацією! Вся зведена інформація про джем за посиланням

Діскорд локації в Житомирській політехніці: https://discord.gg/Em8MuDsw

Запрошуємо всіх бажаючих випробувати власні сили та долучитися до GGJ 2024!

Кафедра комп’ютерних наук

Зведена інформація щодо Global Game Jam Ukraine 2024

 ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ:
Офіційний сайт Global Game Jam
Офіційний сайт української спільноти Global Game Jam

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */