Ознайомчий семінар з роботою ІТ-фахівців у ДСНС

Shares

В рамках тижня кар’єри на факультеті інформаційно комп’ютерних технологій співробітники Центру оперативного зв’язку, телекомунікаційних систем та інформаційних технологій Головного управління ДСНС України в Житомирські області провели ознайомчий семінар зі студентами по роботі ІТ-спеціалістів у ДСНС.

Під час зустрічі представники ІТ-відділу ДСНС розказували про основні завдання відділу, серед яких є:

  • забезпечення надійного функціонування та розвитку телекомунікаційних та інформаційних систем пожежно-рятувальних сил у мирний час, на особливий  період, у період ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій;
  • забезпечення надійного функціонування та адміністрування наявних баз даних, внутрішніх та розміщених в мережі Інтернет інформаційних ресурсів, проведення технічного обслуговування серверного та мережевого обладнання, комп’ютерної техніки підрозділів Головного управління.

Під час семінару представники ІТ-відділу ДСНС демонстрували фотографії можливого мережевого обладнання, що використовується. Студенти звернули увагу на необхідність знань та вмінь по налаштуванню та роботі з мережевим обладнанням від компанії Cisco. Проговорювалось, що працівники відділу обов’язково проходять курси з підвищення кваліфікації, зокрема використовують для навчання Cisco Packet Tracer – програмним симулятор комп’ютерних мереж, що дозволяє імітувати роботу різних мережевих пристроїв: маршрутизаторів, комутаторів, точок доступу, персональних комп’ютерів, мережевих принтерів і т.д. Даний інтерактивний симулятор також використовується під час навчання студентів у Житомирській політехніці.

Крім комп’ютерних мереж та мережевого обладнання, виникли питання щодо організації сайту служби ДСНС, зупинились на комп’ютерних іграх та як вони можуть бути корисні з точки зору ДСНС, моніторингу та побудові аналітики з даних, що отримуються тощо.

В зустрічі взяли участь студенти таких освітніх програм: “Інженерія програмного забезпечення”, “Веб-технології”, “Комп’ютерна графіка та розробка ігор”, «Комп’ютерні науки», “Системи бізнес-аналітики”, “Комп’ютерна інженерія”, “Кібербезпека”, “Біомедичний комп’ютинг”, “Біомедична інженерія”, “Телекомунікації та радіотехніка”, “Інформаційні відеосистеми та системи контролю доступу”.

Наприкінці аудиторія дійшла до спільного висновку, що відділ Інформаційних технологій ЦОЗ ГУ ДСНС в Житомирські області забезпечує експлуатацію і надійне функціонування  комплексів задач управління за напрямком інформаційних технологій шляхом постійного вдосконалення програмного забезпечення і технологій автоматизованої обробки інформації, проводить постійний контроль за роботою регіональної та локальної мереж.

Дякуємо представникам ІТ-відділу ДСНС за цікаві презентацію та семінар!

 

Кафедра комп’ютерних наук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */