Майстер-клас із налаштування побутових інженерних систем від Олександра Покляченка

Shares

12 грудня 2023 року в рамках святкування дня народження факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки для студентів спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» було проведено майстер-клас із налаштування побутових інженерних систем від Покляченка Олександра на тему: “Гідравлічне балансування системи опалення типу “тепла підлога”.

Під час проведення майстер-класу коротко розглянули суть процесів гідравлічного балансування. Провели необхідні розрахунки продуктивності теплоносія у контурах теплої підлоги в залежності від площі та теплових втрати приміщення.

З використанням діючого стенду із зразками сучасного обладнання, студенти змогли фізично провести процедуру гідравлічного балансування системи опалення на 4 контури теплої підлоги. При цьому, весь процес балансування відбувався за допомогою надсучасного циркуляційного насосу від компанії Grundfos – Alpha3.

За допомогою застосунку GO BALANCE насос було підключено до телефону користувача і за допомогою інтерактивної багатокрокової форми проведено спочатку верифікацію параметрів системи опалення, а потім покрокове налаштування всіх її контурів.

Результатом успішно проведеного балансування системи опалення був оптимізований температурний  режим роботи теплогенератора. Завдяки цьому зменшуються витрати енергоносіїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */