Гостьова лекція до Міжнародного дня захисту інформації від фахівця компанії Фрінет Ярослава Кручинського

Shares

30 листопада 2023 р. світова ІТ-спільнота відзначає Міжнародний день захисту інформації, більш відомий за англійською назвою International Computer Security Day.

Ця дата була запропонована Асоціацією комп’ютерного обладнання (ACM, Association for Computing Machinery) у 1988 році як реакція на зафіксовану того року першу масову епідемію комп’ютерного хробака, відомого за іменем автора – Роберта Морріса. Саме тоді фахівці ІТ-галузі зрозуміли необхідність комплексного підходу до забезпечення кібербезпеки компʼютерних систем. Запровадивши цю дату, асоціація прагнула в такий спосіб нагадати всім про необхідність захисту інформації в компʼютерних системах та звернути увагу виробників і користувачів обладнання та програмних засобів на проблему кібербезпеки.

До Міжнародного дня захисту інформації кафедрою комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Житомирської політехніки для здобувачів, що навчаються на за спеціальностями 123 «Комп’ютерна інженерія» та 125 «Кібербезпека та захист інформації», було організовано гостьову лекцію на тему «Побудова захищеної надійної регіональної мережі Інтернет провайдера, як складової критично важливої інфраструктури України». Спікером на цій лекцій виступив Ярослав Кручинський – провідний фахівець давнього університетського партнера компанії «Фрінет».

На лекції пан Ярослав розповів про діяльність компанії в останні три роки, зокрема, про те, які виклики та проблеми поставали перед компанією, як їх вирішували фахівці компанії, якою була співпраця з державними та приватними структурами у цей час, які технології, обладнання та рішення використовує компанія для забезпечення безперервного доступу свої користувачів до мережі інтернет, які кібератаки довелося відбивати і які засоби для цього використовувалися.

Наприкінці лекції слухачі мали можливість поставити питання панові Ярославові, чим вони і скористатися, отримавши грунтовні відповіді.

Щира подяка особисто пану Ярославу Кручинському за чудово проведену лекцію та всім фахівцям компанії Фрінет за їх нелегку роботу.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */