«16 днів без насильства» – відверта розмова про проблему

Shares

Бакалаври та магістранти спеціальностей 014.16 «Середня освіта (Захист України)» та 053 «Психологія» факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя спілкувалися з головними спеціалістами Служби (управління) у справах дітей Житомирської міської ради Валерієм Колесинським та Вадимом Жалюком.

Захід приурочений акції «16 днів без насильства». Фахівці поділилися тонкощами своєї професії, розповіли про проблеми виявлення і запобігання насилля у сім’ї.

Здобувачі освіти обговорили можливості профілактики цим злочинам крізь призму своєї майбутньої професійної діяльності, адже педагоги і психологи виконують важливу соціальну місію в суспільстві. Спікери разом із здобувачами проаналізували ефективність методів попередження насильства в сім’ях.

«Я приємно вражений, що студентам Житомирської політехніки небайдужа ця проблема. Впевнений, що випускники Вашого університету зможуть ефективно працювати в цій сфері» – зазначає Вадим Жалюк.

Робота Служби (управління) у справах дітей Житомирської міської ради спрямована на забезпечення реалізації державної політики щодо захисту прав та інтересів дітей різних категорій, створення сприятливого середовища для їх виховання, навчання, соціального захисту, розвитку сімейних форм виховання, запобігання соціальному сирітству та розвитку ефективної системи забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

«Робота в таких структурах є одним з напрямів діяльності наших здобувачів, а досвід професіналів-практиків є справді неоціненним у професійному становленні майбутніх педагогів та психологів»,  – резюмує завідувач кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Вадим Слюсар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */