Зустріч студентів Житомирської політехніки з інженером-технологом КП “Житомирводоканал”

Shares

В рамках вивчення дисциплін: Водні та земельні об’єкти урбанізованих територій, Гідрологія з основами гідробіології, Моніторинг довкілля, Біологічна оцінка якості води, Технології охорони водних ресурсів відбулася зустріч студентів спеціальностей 103 “Науки про Землю”, 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» з інженером-технологом КП “Житомирводоканал” – Тамарою Костянтинівною СТУПАКОВОЮ.

Фахівець-практик поділилась зі студентами своїм багаторічним досвідом щодо водопідготовки та водозабезпечення містян якісною питною водою. Під час зустрічі виокремлено низку важливих питань, актуальних як для міста Житомир, так і для України в цілому.

Зокрема увагу здобувачів освіти вкотре звернули на невпинне зменшення доступних для людини поверхневих прісних вод і різке погіршення їх якості тощо. Це в умовах роботи КП “Житомирводоканал” потребує постійного оновлення та пошуку нових рішень щодо покращення якості питної води, яка надходить до населення.

Окремо розглянуто проблеми актуальні власне для м. Житомир. Так було наголошено, що єдиним доступним для нашого міста джерелом питного водопостачання є річка Тетерів, водність якої з року в рік зменшується. Студентів зацікавило питання альтернативних джерел водопостачання м. Житомир. Фахівець звернула увагу присутніх, що враховуючи складну геологічну будову нашого регіону альтернативні джерела водопостачання містян є неякісними та подекуди навіть небезпечними, оскільки містять радіоактивний газ радон.

Пані Тамара розповіла майбутнім фахівцям про технологічні рішення, які сьогодні запроваджує КП “Житомирводоканал”, складності їх реалізації в умовах війни. Фахівець звернула увагу студентів на науковій складовій, яка постійно присутня та відображається у підвищенні ефективності й результативності роботи підприємства.

Дякуємо Тамарі Костянтинівні за змістовну інформацію, яка дозволяє розкрити особливості майбутньої професії.

Попереду – плідна співпраця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */