Представники Житомирської політехніки на Міжнародному семінарі, присвяченому безпеці науково-дослідницької діяльності

Shares

14-15 листопада в м. Краків, Польща за підтримки Державного Департаменту США, відбувався захід “Workshop on Implementing Knowledge Security Programs at Research Universities in Ukraine to Prevent WMD-Sensitive Technology Transfer”, організаторами якого є Представництво Фонду цивільних досліджень і розвитку США (CRDF GLOBAL), Міністерство освіти та науки України, за участю провідних міжнародних і вітчизняних спікерів, наукових, науково-дослідних установ і закладів вищої освіти України.

З вітальним вступним словом виступили Кирил Гусаров, керівник відділу CRDFGLOBAL, та представниця Міністерства освіти і науки України.

Семінар присвячений безпеці науково-дослідницької діяльності, академічній доброчесності та запобіганню недозволеної передачі/використання технологій, пов’язаних зі зброєю масового ураження або технологій подвійного призначення.

Протягом двох днів представники Житомирської політехніки проректор з науково-педагогічної роботи та інноваційного розвитку, професор Димитрій ГРИЦИШЕН та декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, доцент Тетяна НІКІТЧУК прослухали лекції спікерів:

– Dr. Eric J. NOVOTNY, афілійованого експерта, почесного професора American University;
– Ms. Jennifer JOHNSON, директорки Офісу Loughborough University;
– Ms. Sapha MARWAHA, консультантки з ефективного планування, керуючого директора Formation Consultancy;
– Dr. Igor Anokhin, заступника директора з наукової роботи Інституту ядерних досліджень НАНУ, керівника експортного контролю на теми безпеки наукових досліджень, захисту інтелектуальних досліджень, кібергігієни та безпечності трансферу технологій тощо;
– Dr. Volodymyr DAVYDOVSKYY, завідувача відділу теоретичної фізики, заступника начальника групи експортного контролю.

Роботою в групах, виконуючи практичні кейси, пропацьовували інформацію щодо безпечної міжнародної та внутрішньої співпраці між організаціями, виявляли ризики такої роботи, виконували вправи на впровадження програм захисту даних у науково-дослідних установах України та ділились досвідом.

Варто зазначити, що Житомирська політехніка – одна із п’яти ЗВО України, представники яких пройшли процедуру відбору для участі у Воркшопі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */