Онлайн зустріч студентів з інспектором 1 категорії лінії служби 102 Головного управління Національної поліції м. Кропивницький.

Shares

15 листопада 2023 року відбулася онлайн зустріч зі здобувачами вищої освіти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин та ПАХАЛЮК Галиною – інспектором 1 категорії лінії служби 102 (оператор 102) Головного управління Національної поліції м. Кропивницький. Тематика гостьової лекції: «Взаємодія патрульної поліції із службою «102» та черговою частиною».

Під час зустрічі спікером наголошено на тому, що основоположним завданням працівників лінії «102» – оперативно фіксувати та реагувати на всі повідомлення, які надходять від населення. Оператори 102 – це люди, які перші контактують із заявником після стресової ситуації, правопорушення та інших обставин.

Дуже важливо оперативно приймати виклики і надавати інформацію для подальшого реагування відповідних органів та структур (Національна поліція, служба порятунку МНС, швидка допомога).

Лектор визначив особливості роботи оператора 102; реєстрація (фіксація) вхідних дзвінків від населення (заявника); подальше реагування працівників поліції на виклик (повідомлення, які не потребують реагування; реагування в порядку черги; негайне реагування; «надреагування» – загроза суспільству, життю та здоров’я людини тощо) та інша інформація по роботі оператора 102.

Здобувачі вищої освіти взяли участь у «діловій грі», в якій виступили в якості інспектора лінії служби 102, задавали питання «заявнику». Такий тренінг допоміг наочно зрозуміти здобувачам, що інспектори лінії служби 102 мають бути стресостійкими, терплячими, комунікабельними, вміти уникати або ж ефективно вирішувати конфліктні ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */