Наукова співпраця Житомирської політехніки з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника

Shares

20 листопада 2023 року Державний університет «Житомирська політехніка» виступив співорганізатором Міжнародної науково-практичної конференції «Підприємництво під час війни в Україні: виклики та можливості», яка проходила на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ) та була приурочена 60-річчю кафедри підприємництва, торгівлі та прикладної економіки.

Метою конференції було обговорення ролі підприємництва, соціальної відповідальності бізнесу, внеску громадського сектору, можливостей інновацій для менеджменту, маркетингу у підтримці та розвитку підприємництва, його фінансового й облікового забезпечення в умовах війни в Україні.

На пленарному засіданні з вітальним словом виступили ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника д.політ.н., проф. Ігор Цепенда та перший проректор Державного університету «Житомирська політехніка», д.е.н., проф. Оксана Олійник.

Учасники конференції мали змогу взяти участь у роботі конференції за наступними актуальними та цікавими тематичними напрямами:

  • Напрям 1. Роль жінок у підприємництві під час війни: досягнення та виклики.
  • Напрям 2. Підприємництво та гендерна рівність: досягнення та завдання.
  • Напрям 3. Штучний інтелект та інновації в умовах війни: можливості та обмеження.
  • Напрям 4. Соціальний вплив підприємництва в зонах війни: досвід України.
  • Напрям 5. Розвиток стартапів у військових зонах: виклики та інновації.
  • Напрям 6. Внесок бізнесу в розвиток громад: соціальна відповідальність та благодійність.
  • Напрям 7. Інноваційні підходи до логістики і постачання в торговельних підприємствах під час війни.
  • Напрям 8. Роль громадського сектору у підтримці підприємництва під час війни.
  • Напрям 9. Фінансове та облікове забезпечення підприємництва: сучасні реалії та перспективи.
  • Напрям 10. Роль менеджменту і маркетингу у розвитку підприємництва: сучасні виклики та перспективи.

Активну участь у підготовці доповідей та тез конференції взяли викладачі та студенти кафедри менеджменту, бізнесу та підприємництва Житомирської політехніки. Так, з доповіддю за темою: «Розвиток концепції управління процесом моделювання бізнесу: сучасні тренди бізнес-моделей в умовах війни» виступила завідувач кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій д.е.н., проф. Тетяна Остапчук.

За напрямом 10 «Роль менеджменту і маркетингу у розвитку підприємництва: сучасні виклики та перспективи» в роботі конференції також взяли участь та підготували тези наступні викладачі та студенти кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій:

1) к.е.н., доц. Катерина Бужимська (за темою: «Управління підприємствами в умовах воєнного стану»);

2) студент групи МО-69 Нікіта Возніченко (за темою: «Особливості організації трудових відносин в умовах воєнного стану: основні зміни»);

3) студент групи ЗМО-22-1М Анатолій Воробей (за темою: «Формування ефективної системи управління соціально-психологічним кліматом підприємства в умовах війни»);

4) студентка групи МОМ-24 Анна Концемал (за темою: «Маркетингові стратегії в умовах воєнного стану»);

5) студентка групи МО-68 Богдана Кравченко (за темою: «Можливості покращення фінансового стану підприємств в умовах війни»);

6) студент групи МОМ-23 Артем Примаченко (за темою: «Соціальний пакет як вагомий інструмент впливу на персонал підприємства»);

7) студент групи ЗМО-22-1М Роман Ярчук (за темою: «Фактори впливу на ефективну виробничу діяльність підприємства»).

Дякуємо організаторам конференції – кафедрі підприємництва, торгівлі та прикладної економіки та її завідувачу д.е.н., проф. Надії Пилипів за плідну співпрацю, можливість обміну науковими дослідженнями та розробками, а також цікавим досвідом з практичної діяльності суб’єктів господарювання та сподіваємося на подальше успішне співробітництво на освітянській та науковій ниві!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */