Екскурсія студентів Житомирської політехніки до міста Бердичів

Shares

Студенти Житомирської політехніки спеціальностей 103 «Науки про Землю», 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища»  відвідали м. Бердичів.

Місто з давньою історією та традиціями, що переживало часи розквіту та часи людського болю та страждань. Цікаву і пізнавальну екскурсія містом для студентів провів Павло Степанович СКАВРОНСЬКИЙ – Голова Житомирського осередку Національної спілки краєзнавців України.

Студенти дізналися про історію м. Бердичів. Значну увагу приділили  використанню особливостей ландшафту у міській забудові, плануванню та організації території на різних етапах історичного розвитку міста.

Студенти також відвідали ТОВ «Бердичівський пивоварний завод». Підприємство, яке зберегло давні традиції броварства у поєднанні сучасним технологіям. Знайомили студентів з технологічним процесом й роботою підприємства головний технолог – САВЧУК Тамара Олександрівна та технолог – ДОВГАЛЮК Леся Михайлівна. Екскурсанти були вражені, на скільки тривалою і непростою є технологія та, яку роль відіграють біотехнології у даному процесі.

Важливим чинником, що впливає на якість продукту є якість води, яка у великих кількостях використовується у пивоварінні. Гідрогеологічні фактори природного середовища впливають на якість артезіанської води, яка використовується у виробництві. Використання сучасних технологій у виробничій діяльності сприяє раціональному використанню водних ресурсів.

Отриманий практичний досвід допоможе студентам краще розуміти комплексність системи управління водними ресурсами на промислових об’єктах.

Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення екскурсій за насичений день!

Один коментар до “Екскурсія студентів Житомирської політехніки до міста Бердичів”

  1. Мене вразила цікавість та багатогранність підходу студентів до вивчення міста та підприємства і важливо, що вони не тільки дізналися про історію, але й звернули увагу на аспекти технічного та технологічного розвитку, що свідчить про бажання отримати практичний досвід та розуміння реальних виробничих процесів, також це відзначає важливість екологічних аспектів у виробництві, зокрема використання водних ресурсів та їх вплив на якість продукції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */