Дослідницький майстер-клас для аспірантів факультету англійської мови (School of English) Трініті Коледжа від Канчури Євгенії

Shares

Доцент кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Євгенія Канчура провела дослідницький майстер-клас для аспірантів факультету англійської мови (School of English) Трініті Коледжа, Дублін, Ірландія.

В рамках дослідницького візиту Євгенія Канчура розповіла про створення Центру дослідження літератури фентезі при Інституті літератури Національної академії наук України ім. Т. Г. Шевченка, співголовою якого вона є.

ЦДЛФ засновано в 2015 році для консолідації дослідників літератури фентезі. Метою утворення дослідницького центру була не тільки консолідація зусиль українських науковців, об’єднаних певною тематикою.

Метафоричне мислення, віддзеркалене для широкого читацького загалу в літературі фентезі, веде до певних особливостей поетики цього напряму, переосмислення теоретичних засад і формування вдосконаленого інструментарію науковця. ЦДЛФ веде систематичний моніторинг дослідницьких робіт в Україні, поповнює бібліографію таких робіт, ділиться результатами роботи з аналогічними центрами в світі, серед яких Толкінівське товариство (Окфорд), Праттчетт-Проєкт (Трініті Коледж, Дублін), Центр дослідження фантастики й фентезі (Університет Глазго), Симпозіум середньовічної та фентезі літератури (Політехнічний університет, Кошалін), Світи слов’янської уяви (Ягелонський університет, Краков).

Центр забезпечує наукове спілкування дослідників з усієї України (Київ, Житомир, Полтава, Львів, Чернівці, Івано-Франківськ, Ужгород, Миколаїв, Одеса, Дніпро, Запоріжжя та інші міста).

В семінарах і конференціях ЦДЛФ беруть участь українські науковці, які захищають нашу землю, та ті, які зберігають вірність українській науці на тимчасово окупованих територіях. За час роботи ЦДЛФ було проведено 12 семінарів та міжнародних наукових конференцій, випущено 5 збірників матеріалів з повноформатними академічними статтями.

Робота триває. Ми раді ділитися досвідом організації та проведення досліджень з молодими колегами в Україні та Світі.

Сторінка ЦДЛФ на сайті Інституту Літератури.
Сторінка ЦДЛФ у Вікіпедії.
Матеріали збірників ЦДЛФ на сайті Academia.edu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */