Робочий візит здобувачки PhD Житомирської політехніки до Міжнародного кримінального суду (Гаага, Нідерланди)

Shares

Здобувачка PhD факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин Державного університету «Житомирська політехніка» Олена Галагуза взяла участь у роботі міжнародної команди адвокатів, зокрема, Акілле Кампанья та Олексія Ясюнецького, які документують воєнні злочини рф і здійснюють представництво потерпілих у Міжнародному кримінальному суді (Гаага, Нідерланди).

Зокрема, Олена перебувала із робочим візитом у Міжнародному кримінальному суді (МКС), де відбувалися F2F зустрічі із керівниками департаментів, а також Генеральна асамблея Асоціації адвокатів МКС. Ця комунікація зрушила з місця наболілі питання для України, що стосуються розгляду справ окремих потерпілих України від звірств рф.

«Кожен такий візит на міжнародному рівні є своєрідною місією для кожного українця. Замало просто володіти іноземною мовою, тут уже мова про дипломатію та розуміння, що і коли говорити, щоб дослухалися. Для мене честь допомагати адвокатам, для яких слова «Ніколи знову» по відношенню до рашизму та імперіалізму є вже діями і фіксаціями у Міжнародному кримінальному суді. Але попереду тривала робота, аби ці злочини отримали належну глобальну правову оцінку, щоб рашизм не мав шансів відродитися», – зауважила Олена Галагуза.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */