Вебінар «Цифрові розслідування» від проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України

Shares

Для здобувачів освіти Житомирської політехніки, що навчаються за бакалаврськими та магістерськими освітніми програмами спеціальностей 123 “Компʼ ютерна інженерія” та 125 “Кібербезпека та захист інформації” початок нового навчального року це не лише повернення до навчання у стінах університету, а й продовження активного долучення до освітніх та професійних заходів, які проводять як викладачі базової кафедри компʼ ютерної інженерії та кібербезпеки, так і фахівці компаній-партнерів університету.

28 вересня 2023 року університетські здобувачі освіти долучилися до чергового вебінару «Цифрові розслідування», який продовжив розпочату проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» на початку року серію зустрічей з фахівцями провідних українських та міжнародних компаній, які займаються різними аспектами забезпечення кібербезпеки за захисту інформації.

Доповідачем на вебінарі був пан Сергій Денисенко, виконавчий директор компанії CyberLab, який має глибинний практичний досвід з кібер розслідувань і вже майже 20 років займається питаннями інформаційної безпеки та не лише бере участь у різних видах розслідувань, а й сам розробляє та проводить курси, тренінги, тощо з інформаційної безпеки та комп’ютерної криміналістики. Модерувала захід пані Олена Кравчук, фахівець з питань вищої освіти з кібербезпеки проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України (USAID Cybersecurity Activity)». Окрім здобувачів освіти до заходу також долучилися викладачі кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки.

Під час вебінару було розглянуто такі питання:
– пошук, фіксація та збір цифрових даних;
– особливості фіксації кіберінцидентів за допомогою комп’ютерної техніки;
– особливості розслідування кіберінцидентів із застосуванням програмно- апаратних комплексів;
– деякі практичні приклади проведення цифрових розслідувань.

Наприкінці вебінару традиційно була проведена серія питань-відповідей. Здобувачів освіти цікавили питання щодо підготовки та можливостей працевлаштування фахівців з цифрових розслідувань, інструментів та технологій цифрових розслідувань тощо. Пан Сергій ґрунтовно та професійно надав відповіді на всі поставлені питання.

Варто зазначити, що матеріал вебінару був корисним не лише здобувачам освіти, а й викладачам, які викладають відповідні навчальні дисципліни, зокрема, дисципліну «Тестування на проникнення, етичний хакінг та цифрова криміналістика». Окрім того, уваги заслуговував і перелік програмних засобів цифрових рослідувань та розлянуті доповідачем практичні кейси.

Щиро дякуємо проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та персонально пані Олені Кравчук, пану Сергію Денисенку за надзвичайно цікавий та корисний захід.

P.S.
1. Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» організовує подібні події наприкінці щомісяця. Будь ласка, стежте за оголошеннями та долучайтеся.
2. Посилання на запис вебінару можна отримати або на Facebook-сторінці проєкту USAID Cybersecurity Activity, або за запитом до університетського координатора проєкту.

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО
Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */