Участь студентів Житомирської політехніки у Hardware Engineering Hackathon

Shares

28 липня розпочався перший день Hardware Engineering Hackathon на базі VD MAIS.

Учасниками хакатону стали випускники пілотного курсу «Технологічне лідерство у хардверних стартапах» з п’яти Політехнік України: Центральноукраїнський національний технічний університет, Державний університет «Житомирська політехніка», Донецький національний технічний університет, Національний університет «Запорізька політехніка», Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Стартував хакатон зі знайомства команд, представлення їх ідей, формулювання проблеми та пропозиції щодо її рішення. Інвестиційний директор Horizon Capital Андрій Бродецький розповів про тренди фінансування хардверних стартапів: від особливостей, на які звертають увагу інвестори, до використання криз на свою користь.

Житомирську політехніку представляють дві команди (студенти спеціальностей 172 «Електронні комунікації та радіотехніка», 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», 123 «Комп’ютерна інженерія» та 163 «Біомедична інженерія»):

AIDreamers – автономний мобільний медбот з контрольно-вимірювальною системою;

PillMate – контрольована видача медичних препаратів з можливістю дистанційного керування лікарем.

З отриманням командами матеріалів для прототипу розпочався зворотний відлік до фіналу – 48 годин. Бажаємо командам удачі, натхнення та успішного виконання хардверних продуктів!

Хакатон втілюється в межах ініціативи YEP «Підприємницький університет», що реалізується спільно з Міністерство цифрової трансформації України, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес, Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Ukrainian Startup Fund, Genesis за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */