Зустріч з Костянтином Пундою та Андрієм Кузьменком – фахівцями університетського партнера – компанії ІВМ

Shares

2 червня 2023 року у конференц-залі Житомирської політехніки у межах реалізації університетської стратегії ефективної взаємодії з представниками зовнішніх стейкхолдерів відбулася довгоочікувана запланована вживу зустріч представників студентської та академічної спільнот з фахівцями всесвітньо відомої міжнародної компанії ІВМ.

З боку компанії до зустрічі долучилися провідний архітектор рішень IBM Костянтин Пунда та фахівець з кібербезпеки Андрій Кузьменко.

З боку університету до зустрічі долучилися більше п’ятдесяти студентів, які навчаються на бакалаврських та магістерських університетських освітніх програмах «Кібербезпека» та «Комп’ютерна інженерія», а також декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Тетяна Нікітчук, завідувачі випускових кафедр Марина Граф, Андрій Єфіменко, Владислав Чухов та більше десяти викладачів, які забезпечують освітній процес на згаданих освітніх програмах.

На зустрічі пан Костянтин та пан Андрій представили дві доповіді:

– ІТ journey. Solutions, tasks, skills
– IBM Security. Навчання – безперервний процес.

Перша доповідь була присвячена темам, що пов’язані з технічними рішеннями компанії IBM, а саме темам, які стосуються гібридних хмар, інструментарію IBM Cloud Paks для різних напрямків обробки даних, архітектури «Banking Architecture», платформ автоматизації, хмарних рішень компанії IBM.

Друга доповідь була присвячена кібербезпековому напрямку діяльності компанії, зокрема, напрямку IBM Security та роботі команди X-Force. У цій доповіді також розглядалися можливості застосування SIEM-системи QRadar як для використання невеликими компаніями, так і для індивідуального використання та досліджень.

Окремо студентам та викладачам були представлені навчальні можливості, що надаються компанією, а саме освітні програми IBM SkillsBuild та IBM SkillsBuild for SW.

Зустріч відбулася у теплій щирій атмосфері, доповідачі максимально комунікували з аудиторією, а слухачі з задоволенням включалися в процес спілкування, активно відповідали на питання спікерів, задавали власні свої питання, коментували різні кейсові приклади з власного досвіду тощо. Кращі питання та відповіді студентів та викладачів були відзначені чудовими приємними призами від спікерів.

Варто зазначити, що зустріч тривала більше трьох годин, така її тривалість засвідчила велику зацікавленість з боку слухачів до викладеного матеріалу.

Щиросердечна подяка фахівцям компанії IBM Костянтину Пунді та Андрію Кузьменку за чудово проведену зустріч. Окрема подяка завідувачу кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки Андрію Єфіменку за організацію зустрічі. Очікуємо наступних цікавих подій від компанії IBM.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */