Маркетолог Житомирської політехніки – учасниця Міжнародної літньої школи «Science Communication» (Польща)

Shares

З 11 по 17 червня спеціаліст відділу маркетингу та зв’язків з громадськістю Житомирської політехніки, аспірант спеціальності 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” Яна ГЛАДИЩУК проходила навчання у Міжнародній літній школі «Science Communication» на базі Університету імені Адама Міцкевича у Познані (Польща).

Учасниками Міжнародної школи були представники університетів різних регіонів України за різними науковими напрямами, що дало можливість отримати корисний досвід не лише від закордонних партнерів, але й від українських науковців.

Програма Міжнародної школи «Science Communication» була насичена лекціями та заходами, спрямованими на визначення окремих шляхів популяризації науки загалом і наукових досліджень ЗВО зокрема на прикладі досвіду Університету імені Адама Міцкевича (Польща), а також Фрайбурзького університету (Німеччина).

Серед окремих напрямів популяризації науки розглядали кейс-стаді в маркетингу, Oral History, використання соціальних мереж для просування своїх досліджень шляхом запису подкастів, створення документальних фільмів на наукову тематику, проведення науково-популярних фестивалів (на прикладі Фестивалю науки та мистецтва у Познані, Noc Anglistów на базі факультету англійської мови) тощо.

Крім навчальної частини програма була насичена заходами, спрямованими на урізноманітнення тижня, що дозволили краще познайомитися один з одним, вести цікаві дискусії та знаходити спільне в організації наукового процесу в різних ЗВО України. Серед заходів були Скандинавська ходьба, кемпінг біля вогнища, запис подкасту та відео-сюжету на наукову тематику, тур по Познані.

Після завершення навчання кожен учасник отримав відповідні сертифікати та, що важливіше, багаж знань і корисних зв’язків, які будуть застосовані у подальшій науковій роботі та маркетинговій політиці університетів.

Щиро вдячні Університету імені Адама Міцкевича та Державному університету «Житомирська політехніка» за надану можливість та отриманий досвід упродовж навчання в Міжнародній школі «Science Communication»!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */