Представники Житомирської політехніки розпочали цикл тренінгів для освітян «Перша психологічна допомога»

Shares

Щоденна існуюча загроза психічному здоров’ю учасників освітнього процесу внаслідок збройної агресії, а особливо загроза для дітей, вимагає у педагогів умінь надавати першу психологічну допомогу. Завдання кожного вчителя бути, перш за все, самому в стабільному психо-емоціному стані та вміти надати першу психологічну допомогу і дітям, і колегам.

Так, 12.05.2023 р. в житомирському ліцеї №26 було проведено перший тренінг (із двох) «Перша психологічна допомога» (ППД).

Під час тренінгу педагоги змогли дізнатись, що таке ППД, що таке стрес, реакції на стрес і що таке тригери. Особливу увагу було приділено відпрацюванню протоколу дій під час надання ППД. Тренінг був побудований і проведений на основі навчальних матеріалів «Діти і війна. Навчання технік зцілення».

Підводячи підсумки, педагоги зазначили цінність, важливість і вчасність даного тренінгу. Отримані знання і вміння під час зустрічі дали впевненість у власних силах та усвідомлення алгоритму надання ППД.

Подібні тренінги будуть продовжені і в інших школах міста. Це перший тренінг із серії тренінгів для освітян «Надання психологічної допомоги» в освітньому процесі.

Тренінг проводили завідувачка Центру соціально-психологічної підтримки та супроводу «PsyLab» Наталія Харитонова та провідний фахівець Центру Катерина Левченко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */