Обговорення ОПП магістра за спеціальністю «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок»

Shares

10 травня о 13:00 відбулось розширене засідання кафедри фінансів та цифрової економіки, присвячене обговоренню програми підготовки магістрів-фінансистів у Житомирській політехніці.

У заході взяли участь представники банківських та страхових установ, підприємств та організацій, зокрема Матвійчук Ігор Віталійович (директор Житомирської філії «Українська страхова група»), Волинець Олександр Вікторович (старший менеджер з обслуговування кредитних карток Північно-західного Макрорегіонального управління АТ КБ «Приват Банк»), Ратушний Сергій Михайлович (директор ПП «АК «Зовнішфінаудит»), Бульчак Сергій Іванович (фізична особа-підприємець).

Усі присутні відмітили важливість системної та всебічної підготовки фахівців фінансового профілю для потреб держави та регіону у подоланні наслідків воєнного конфлікту.

В результаті було запропоновано:

1) через зміну назви спеціальності (в частині включення фондового ринку в предметну область) в рамках курсу «Ринок фінансових послуг» приділити більше уваги питанням функціонування ринку цінних паперів (спільна пропозиція представників роботодавців та академічного персоналу);

2) об’єднання курсів «Податковий менеджмент» та «Бюджетний менеджмент» у ОК «Податковий та бюджетний менеджмент» для більшої координації питань, що охоплюють блок публічних фінансів (пропозиція гаранта освітньої програми).

Також було одержано схвальні відгуки від студентів про курс «Аналіз великих даних у фінансах / Big Data Analytics in Finance», передбачений проектом «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану» (DigEco).

Кафедра і надалі продовжуватиме активну роботу щодо удосконалення освітніх програм підготовки фахівців фінансового профілю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */