Конкурс «#Stоршахрайство» від Головного управління Національної поліції в Житомирській області

Shares

Головне управління Національної поліції в Житомирській області оголошує тематичний конкурс «#Stоршахрайство» з використанням інформаційних технологій в Інтернет­мережі та онлайн-сервісах , що триватиме з 1 по 12 травня.

За останніх декілька років інтернет-активність призвела до зростання кількості шахрайств в інтернеті. І станом на квітень 2023 року 80% звернень громадян до кіберполіції – це шахрайство. З метою запобігання цим правопорушенням, інформування населення про різновиди онлайн-шахрайств та захисту від них ГУНП України в Житомирській області оголошує конкурс «#Stоршахрайство» серед закладів вищої освіти Житомирщини. До участі в конкурсі запрошуються усі охочі студенти університетів Житомирщини.

Умови конкурсу:

Тематика матеріалів учасників має бути спрямована на висвітлення різновидів шахрайств та боротьби з ними. Учасник самостійно обирає одну із запропонованих нижче тем та видів шахрайств, або пропонує свою.

Види шахрайств:

  • ітернет-покупки та продаж товарів, послуг (пропозиції роботи, оренди житла тощо);
  • дзвінки від псевдопрацівників банку, поліції або інших установ (з інформуванням про блокування рахунків, карток і т.д.);
  •  збір коштів нібито від імені волонтерів для ЗСУ або поранених захисників, чи тяжко хворих, у тому чисш дітей;
  • телефонні повідомлення про нібито проблеми з рідними (ДТП, раптові хвороби, викуп з полону і т. д.)
  • фішингові шахрайства;
  •  прохання про фінансову допомогу у друзів з соцмереж чи інтернет-знайомих через стороннє втручання в акаунти користувачів (злам сторінки).

Вимоги до матеріалів:

– соціальний відеоролик (використання відеографіки, інтерв’ю, фото та відеоматеріалів);

– хронометраж від 30 до 120 секунд;

– до кожного матеріалу обов’язково додаються відомості про автора (прізвище, ім’я, по батькові, навчальний заклад, курс, група).

Матеріали подаються на електронну пошту відділу комунікації ГУНП в Житомирській області ztcgzumvs@ukr.net до 12 травня 2023 року. Журі розглядає подані до участі в конкурсі роботи та визначає переможців у номінаціях І, П, ІІІ місця. Також можливе створення додаткових номінацій.

Найкращі роботи з-поміж наданих на конкурс будуть розміщені на офіційному вебсайті та на офіційних сторінках ГУНП в Житомирській області та направлені до інших мас-медіа із зазначенням авторства. Переможці будуть нагороджені за сприяння Житомирської обласної військової адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */