Відкрита лекція до Дня охорони праці для студентів факультету гірничої справи, природокористування та будівництва

Shares

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. У 2023 р. Міжнародна організація праці встановила таке гасло Дня охорони праці: «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі» (A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work).

Напередодні до дня Охорони праці у Державному університеті “Житомирська політехніка” була проведена відкрита лекція на тему «Правила охорони праці та техніки безпеки під час ведення відкритих гірничих робіт».

Студенти факультету гірничої справи, природокористування та будівництва мали можливість поспілкуватися з Дмитром Валентиновичем ПОПОВИМ, головним державним інспектором відділу гірничого нагляду Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці.

Дмитро Попов ознайомив студентів з сучасним станом охорони праці і техніки безпеки на гірничо-добувних підприємствах Житомирщини, розглянув основні правила охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом.

Детально були розглянуті основні види гірничих та маркшейдерських робіт на кар’єрах, шкідливі та небезпечні фактори, які їх супроводжують, а також питання навчання з охорони праці і техніки безпеки, забезпечення спецодягом та засобами захисту. Розповідь супроводжувалася численними прикладами того, до яких наслідків призводять порушення безпеки ведення гірничих робіт і нехтування правил охорони праці і техніки безпеки.

Також зі студентами були розглянуті основні проблеми організації охорони праці в умовах воєнного стану, вирішення яких є надскладним завданням.

Дякуємо Дмитру Валентиновичу за цікаву та змістовну зустріч!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */