Вебінар «Що потрібно знати Web-Pentester у 2023 році?» від проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

Shares

Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», з яким Державний університет «Житомирська політехніка» налагодив активну співпрацю, з початку 2023 року щомісячно проводить заходи для здобувачів вищої освіти та університетських викладачів, що спрямовані на підвищення рівня якості освіти.

Одним з таки заходів став вебінар «Що потрібно знати WebPentester у 2023 році?», який відбувся 13 квітня 2023 року.

Цей захід був присвячений обговоренню необхідних знань, які вимагають сучасні компанії в галузі кібербезпеки для влаштування на позицію тестувальника безпеки Web-застосунків. Зі сторони університету до заходу долучилися зацікавлені здобувачі вищої освіти з освітніх програм «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» і науково-педагогічні працівники кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки.

Основним спікером вебінару був Сергій Короленко, експерт з кібербезпеки з більш ніж 10-ти річним стажем роботи, керівник напрямку тренінгів української кібербезпекової компанії Berezha Security Group, активний учасник та спікер київського відділення міжнародної професійної спільноти OWASP. Модерацію заходу забезпечувала Олена Кравчук, фахівець проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Під час презентації пан Сергій розповів про те, хто такий Pentester або етичний хакер, презентував AppSec 2023 Skill Tree for Web-Pentester, навів основні напрямки професійного розвитку, охарактеризував необхідні сертифікації для Web-Pentester та поділився власним досвідом проведення тестування на проникнення. Наприкінці зустрічі спікер відповів на численні запитання аудиторії.

Участь представників Житомирської політехніки у події надала можливість ознайомитися з баченням професійної спільноти щодо вимог до навчання у галузі безпеки застосунків, розробки безпечного програмного забезпечення, тестування на проникнення.

Отримана інформація взята до уваги для оновлення змісту освітніх компонентів «Безпека веб-додатків» та «Тестування на проникнення, виявлення та розслідування інцидентів кібербезпеки», «Тестування на проникнення, етичний хакінг та цифрова криміналістика» які викладаються університетським здобувачам вищої освіти.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */