Участь студентки Житомирської політехніки в міжнародній ініціативі “Найбільший урок у світі”

Shares

Студентка факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя спеціальності 035 Філологія (Прикладна лінгвістика) Власюк Катерина взяла участь у міжнародній ініціативі “Найбільший урок у світі”.

Це унікальна подія, яка проводиться щорічно з метою привернення уваги до важливості покращення нашої планети не лише в екологічних, але й у гуманітарних аспектах. Урок проходив 25 квітня та був організований міжнародною молодіжною організацією AIESEC, яка займається студентськими обмінами за кордоном, а також організовує події для розвитку лідерських якостей молоді України.

Міжнародний проект «Найбільший урок у світі» — це всесвітня ініціатива Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка знайомить дітей та молодь із цілями сталого розвитку для того, щоб в Україні почали робити свій внесок у їх досягнення.

«У 2015 році світові лідери затвердили 17 глобальних цілей, метою яких є до 2030 року зупинити зміни клімату, викорінити бідність та подолати нерівність і несправедливість. Кожен з нас може стати частиною досягнення цих цілей. І щоб це сталося, усі ми повинні знати про те, як ми можемо сприяти цьому, починаючи з найменших мешканців планети — дітей. Саме тому з’явилась всесвітня ініціатива «Найбільший урок у світі», яка має на меті провести заняття у 100 країнах та ознайомити дітей всього світу з глобальними Цілями Сталого Розвитку», — зазначають організатори.

Тема цьогорічного “Уроку” – 4 та 11 цілі сталого розвитку, а саме якісна освіта та розвиток міст і спільнот. Під час заходу Катерина розширила знання про важливість сталого розвитку в учнів восьмого класу та допомогла учасникам уроку зрозуміти, як вони можуть долучитись до досягнення цих цілей. Учні зрозуміли, що справжнє подолання проблем може починатися з маленьких вчинків кожної людини та завдяки цьому восьмикласники відчули власну відповідальність за свої ж дії у природі.

Студентка також поділилась своїми враженнями про участь у заході та відзначила, що цей урок став для неї неймовірним досвідом, який допоміг розширити її знання та погляди на різноманітність світу. Вона закликає всіх студентів нашого університету брати участь у подібних заходах та не зупинятись на досягнутому у навчанні та розвитку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */