Філософія для дітей? Усе можливо!

Shares

На факультеті педагогічних технологій та освіти впродовж життя відбувся воркшоп «Філософія для дітей» для філософів-медійників та психологів.

Захід проводила кандидатка філософських наук, тренерка з методики «Філософія для дітей» Метью Ліпмана (Р4с), завідуюча лабораторії з розвитку критичного мислення Національного центру «Мала академія наук України» Юлія Кравченко.

Учасники ознайомилися з унікальною методикою, яка дозволяє формувати критичне мислення, навики філософування, розмірковування на серйозні теми ще з дитячого віку. Після презентації методу студенти переглянули невеликий відеоролик про людську жадібність.

Подальша робота передбачала постановку питань до його змісту, які в них виникли під час перегляду. Кожен з учасників мав змогу прокоментувати, чим вони мотивувалися у формулюванні проблемних питань. А далі – тривала дискусія, чому люди не можуть зупинитися у своїх бажаннях, які наслідки взаємодії людини з новими технологіями в сучасному світі, чому людина обирає найлегший шлях для досягнення своїх забаганок.

Філософи-медійники та психологи переконалися, що з молодого віку крок за кроком людина завдяки методиці Метью Ліпмана може навчатися критичному мисленню, яке так потребує сучасний формалізований світ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */