Зустріч прикладних лінгвістів з фахівцями-практиками «Перспективи зайнятості прикладних лінгвістів в ІТ індустрії»

Shares

Сьогодні заклади вищої освіти намагаються готувати фахівців у тісній співпраці з роботодавцями аби знати, які вимоги висуваються ринком праці до кандидатів та відповідним чином формувати освітні програми.

Спілкування з потенційними роботодавцями під час круглих столів із обговорення освітніх програм, гостьові лекції, відкриті зустрічі з фахівцями-практиками, долучення їх до викладання дисциплін дозволяють ЗВО слідкувати за останніми тенденціями та вимогами тієї чи іншої галузі економіки, включати в навчальні плани сучасні академічні дисципліни, наповнювати їх сучасним контентом та формувати необхідні компетентності, затребувані на ринку праці.

03.03.2023 прикладні лінгвісти Житомирської політехніки спілкувалися з Богдан Андрійчуком, team lead команди розробки додатку для MacOs, Swift engineer та Дмитром Пупеною, senior iOS розробником, власником українського стартапу.

Говорили про перспективи зайнятості прикладних лінгвістів і вимоги ринку праці в секторі ІТ. Гості поділилися досвідом свого професійного становлення, яке почалося ще на другому курсі навчання в ЗВО, наголосили на можливості та користі поєднання навчання та роботи за фахом, важливості самонавчання та саморозвитку. Презентери особливу увагу приділили значенню м’яких навичок і при працевлаштування, і в професійній діяльності.

Філологи затребувані в різних галузях господарства, де потрібні послуги зі створення, аналізу, перекладу, оцінювання текстів. Завдяки наявності ІТ складової в програмі підготовки прикладних лінгвістів горизонти їхньої професійної діяльності значно розширюються.

Серед професій для лінгвістів в ІТ було названо copywriter, project manager, team lead, QA engineer, software developer.

Спікери зазначили, що мультилінгвізм і в природних мовах, і в мовах програмування є величезною перевагою на ринку праці, розповіли про знайомих успішних людей з філологічною освітою в ІТ.

Здобувачі освіти отримали відповіді на питання щодо проходження співбесіди, відбору членів команди, звичайного дня розробника, спілкування з командою.

Дякуємо нашим шановним гостям Богдану та Дмитру за змістовну, професійну, мотивуючу та надихаючу розмову!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */