Вручення Міністру закордонних справ Естонії Урмасу Реінсалу диплома Почесного доктора Державного університету «Житомирська політехніка»

Shares

Урочистості сьогодні в Житомирській політехніці розпочалися з самого ранку. До університету завітали шановні гості Міністр закордонних справ Естонії Урмас Реінсалу, Надзвичайний і Повноважний посол Естонії в Україні Каїмо Кууск, Народний депутат України Арсеній Пушкаренко, заступник Начальника Житомирської військової адміністрації Юрій Денисовець, представники Посольства Естонії в України та Житомирської військової адміністрації. В конференц-залі університету на гостей очікували здобувачі освіти, викладачі.

Даний візит поважної делегації не був спонтанним. За рішенням Вченої ради університету у січні 2023 року, Міністру закордонних справ Естонії Урмасу Реінсалу було присвоєно почесне звання Почесного доктора (Doctor Honoris Causa) Державного університету «Житомирська політехніка».

Пишаюся, що Урмас Реінсалу приїхав у Житомирську політехніку під час офіційного робочого візиту в Україну, зголосився взяти участь в урочистостях та виступити перед аудиторією з лекцією «Відповідальність за жахливі злочини, скоєні росією в Україні та створення Міжнародного спеціального трибуналу».

Багато символізму було сьогодні. Під час лекції Почесного доктора Житомирської політехніки Урмаса Реінсалу, по всій Україні пролунала повітряна тривога. Всі присутні перейшли в укриття університету та лектор продовжив свій виступ.

Виступ був наповнений емоціями, фактами та проголошенням впевненості у Перемозі України й поразці країни-агресора. Зі слів Урмаса Реінсалу, саме сьогодні всі ми, Україна, Естонія, країни Європи та світу щоденно творимо історію та успішне, мирне майбутнє для своїх нащадків.

Головне завдання – це убезпечити майбутні покоління від того, що будь-кому захочеться піти війною на сусіда або іншу країну. Саме це зараз роблять політики. «Україна має виграти, путін – програти», – закінчив свій виступ Міністр закордонних справ Естонії Урмас Реінсалу та Почесний доктор Державного університету «Житомирська політехніка».

Виступ лектора супроводжувався бурхливими оплесками, адже в укритті під час повітряної тривоги були студенти, ліцеїсти, викладачі, вчителі, співробітники університету – всі, хто в той час був на роботі або заняттях.

Урмас Реінсалу був відвертий з аудиторією у своїй оцінці подій та прогнозах, всі присутні захопливо реагували на його правдиві слова. В укритті, що завжди схоже на вулик, у тиші слухали кожне емоційне слово Міністра, політика, дипломата, Почесного доктора, громадянина Естонії, який так багато робить для рідної України.⠀

По закінченню виступу, від імені Житомирської політехніки подякував нашим гостям за такі емоційні й важливі для України і університету моменти. Саме таке розуміння спільного напряму розвитку дає впевненість у переможному майбутньому всім нам!

Ми не одні, ми разом. Далі буде лише Перемога!

Віктор Євдокимов,
ректор Державного університету “Житомирська політехніка”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */