Міжнародний день Франкофонії в Державному університеті “Житомирська політехніка”

Shares

20 березня юні франкофони та франкофіли Житомира зустрілися в Державному університеті «Житомирська політехніка», щоб разом відзначити Міжнародний день Франкофонії. Старшокласники ліцею №20 та ліцею №23 взяли участь у захоплюючому квесті «Знайомство з політехнікою», який став заключним заходом «Французької весни з Житомирською політехнікою».

Впродовж місяця, з 20 лютого по 20 березня відбулася низка онлайн заходів, метою яких було познайомити всіх бажаючих з багатогранним світом франкофонії. Учасники заходів змогли відчути себе членами більш ніж трьохсот мільйонної спільноти франкофонів!

В ході квесту, підготовленого та проведеного старшими викладачами кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя Державного університету «Житомирська політехніка» Оленою Лисянюк та Людмилою Фурсовою, учасники заходу отримали можливість дізнатися про ті можливості, що відкриваються перед молоддю, яка обирає Житомирську політехніку.

А студентський декан Ангеліна Сербенюк розповіла гостям про життя студентства факультету. Відтепер юні франкофони та франкофіли Житомира знають, де в Житомирській політехніці зберігається «граніт наук», як займатися науковими дослідженнями на засіданнях наукового гуртка, що таке «Традос» та вміють жестикулювати, як справжні французи!

І як вправно вони грають у традиційну французьку гру «Петанк»! А як цікаво було спробувати себе в якості лінгвіста-перекладача, попрацювавши з електронним багатомовним термінологічним словником!

«Французька весна» закінчується, але активне життя з Житомирською політехнікою триває. Ще багато цікавого чекає на вас у Житомирській політехніці на факультеті педагогічних технологій та освіти впродовж життя!

Чекаємо на нові зустрічі! Творимо наше спільне майбутнє разом! Ласкаво просимо! Soyez les bienvenus!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */