Мандруємо Житомирщиною разом: студенти і викладачі Житомирської політехніки – учасники інфотуру «Андрушівка. Минуле і сучасне»

Shares

Пізнавати рідний край, розробляти нові туристичні маршрути та залучати до цієї діяльності всіх охочих – такою є мета здобувачів вищої освіти за спеціальністю 242 «Туризм».

24 березня 2023 року студенти груп ТЗ-8 (Дарина Кузьменко і Дмитро Панасюк) і ТЗ-9 (Марія Осипчук і Тетяна Подік) разом із викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Мариною Кругляк і Діною Ярмолюк взяли участь у проведенні інфотуру «Андрушівка. Минуле і сучасне», організованого КУ «Житомирським обласним туристичним інформаційним центром» ЖОР.

У заході взяли участь колеги з ЗВО м. Житомира та студенти, що здобувають освіту за спеціальністю 242 «Туризм».

Палац Терещенків-Грохольських у смт. Червоне повідав історію відомого роду українських меценатів, які мали свої маєтки на Житомирщині. Упродовж заходу учасники інфотуру мали змогу відвідати Андрушівську школу мистецтв імені Миколи Максименка й переглянути маловідомі картини цього народного художника; прогулятися місцевим парком й насолодитися дивовижними краєвидами; побувати в Палаці Бержинських-Терещенків (друга половина ХІХ ст.), де нині знаходиться Андрушівська ЗОШ № 1; у бібліотеці та районному будинку культури, в якому розміщено музей рушників.

Неймовірне задоволення отримали від майстер-класу з приготування місцевої народної страви – крутки та дегустації їжі і напоїв. Приємним сюрпризом стала екскурсія виробничими потужностями ТОВ «Сіріус», відомого виготовленням вина під торговою маркою «Mon Crafto».

На зворотному шляху вшанували пам’ять гайдамаків, які 1768 року підняли повстання проти соціально-економічного й релігійного гноблення на Правобережній Україні під назвою Коліївщина. На місці страти народних героїв у с. Кодня знаходиться меморіальний знак, біля якого було зроблено колективне фото на згадку.

Андрушівська земля відкрила багато цікавих сторінок своєї історії і культури не лише для студентів, але й для викладачів, які дізналися чимало нового й пізнавального.

Безумовно, дана поїздка допоможе зробити Житомирщину більш туристично привабливою як для місцевих мешканців, так і для відвідувачів з-за кордону.

Сподіваємося на подальшу творчу співпрацю із Житомирським обласним туристичним інформаційним центром та активну участь у заходах з розвитку й популяризації туризму рідного краю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */