Студенти-психологи удосконалюють свою майстерність та переймають досвід провідних науковців

Shares

Нещодавно відбулася відкрита гостьова лекція на тему «Історія розвитку поглядів на психічну патологію та її лікування» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 053 Психологія: ОПП Екстремальна психологія та ОПП Психологія Державного університету “Житомирська політехніка”. Лекція відбулась у рамках вивчення навчальної дисципліни «Патопсихологія».

Під час відеоконференції лектор – доктор психологічних наук, доцент кафедри теоретичної та консультативної психології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Роман Павлович Попелюшко розкрив причини виникнення патопсихології, суть психічної патології, а також соматогенної та психогенної точок зору на причини виникнення психічних порушень.

Роман Павлович обговорив зі здобувачами вищої освіти основні питання світової історії розвитку поглядів на патологію та її лікування, зокрема, з історії розвитку поглядів на патологію та її лікування в Україні.

Підводячи підсумки, Роман Павлович наголосив на важливості:

    • розуміння кожним здобувачем освіти проблеми психічних аномалій, що можуть вплинути на життя як відомої людини, так і звичайної;
    • володіння навичками превенції захворювань, врахування психофізіологічних особливостей особистості здорової людини, які приносять тяжкі страждання і, навпаки, можуть бути джерелом натхнення та енергії.

Після прослуханого теоретичного матеріалу здобувачі освіти мали можливість задати питання та поспілкуватися з гостьовим лектором.

Колектив кафедри психології та соціального забезпечення Державного університету “Житомирська політехніка” висловлює щиру подяку колезі – Роману Павловичу за цікавий та корисний матеріал, сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */