Презентація проєкту «Підтримка молодих жінок та професіоналів у сфері альтернативного та сталого туризму»

Shares

21 лютого 2023 року відбулася зустріч студентів спеціальностей «Туризм» (група ТЗ-8) та «Готельно-ресторанна справа» (ГРС-4) з головою ГО «Молодіжна Ініціатива Міст» Віктором Сіпєєвим, спрямована на презентацію міжнародного проєкту “Support Young Women and Professionals in the field of Alternative and Sustainable Tourism – #WAST” і пошуку шляхів співпраці для розвитку молоді у сфері туризму.

Партнерами проєкту є Фонд «OIC Poland», Польща; CIBERNO, Греція; ERGON, Італія; Нікосійська торгово-промислова палата; Центр розвитку компетенцій Кіпру та ГО «Молодіжна Ініціатива Міст», Україна.

Керівник проєкту розповів про можливості Європейського співробітництва та мережу співпраці у молодіжній сфері через неформальне навчання та онлайн-простір, де відбуватиметься нетворкінг між молодими фахівцями туристичних спеціальностей у рамках запропонованого проєкту.

Студенти сформулювали власне бачення перспектив розвитку сталого та альтернативного туризму в Україні в рамках європейського туристичного ринку. Разом учасники погодились щодо необхідності збільшення кількості пропозицій альтернативних форм екскурсій та просування туристичних об’єктів з використанням цифрових інструментів в молодіжному професійному нетворкінгу.

Перспективним у рамках проєкту визначили сприяння активному залученню митців, зацікавлених у туристичному секторі (наприклад, фотографів, музикантів) для збільшення кількості туристів у відповідних туристичних напрямках.

У процесі реалізації проєкту планується залучення студентів Житомирської політехніки для формування цифрової мапи туристичних об’єктів Житомирщини, України та Європи, а також цифрового посібнику з гайдингу. Існування такої інтерактивної мапи просуватиме національний туристичний продукт у Європі та дозволить молодим професіоналам сформувати нові робочі місця.

Дякуємо керівнику проєкту Віктору Сіпєєву, студентам-учасникам, викладачам кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Ользі Мілінчук і Діні Ярмолюк за організацію та конструктивну розмову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */