Участь викладачів – експертів НАЗЯВО у вебінарі «SMART-підхід у зовнішньому забезпеченні якості вищої освіти»

Shares

Досягнення успішних акредитацій неможливе без всебічного аналізу досвіду провадження та акредитації освітніх програм різними українськими університетами.

Цей досвід науково-педагогічні працівники отримують як гаранти та члени робочих груп освітніх програм, як викладачі відповідних освітніх компонент і як експерти Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та інших агенцій з акредитації.

26 січня 2023 р. науково-педагогічні працівники факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирської політехніки, які є експертами та членами галузевих експертних рад НАЗЯВО (багато хто з яких є також гарантами освітніх програм) долучилися до організованого агентством на платформі ZOOM вебінару «SMART-підхід у зовнішньому забезпеченні якості вищої освіти». У заході брали участь більше 300 колег з різних українських закладів вищої освіти.

Цього разу вебінар був орієнтований на вдосконалення формування експертних рекомендацій університетам щодо покращення їх освітніх програми за результатами акредитаційних процедур.

Як методологічну основу для  удосконалення традиційно  було використано SMART-підхід, що передбачає застосування критеріїв: конкретності (Specific), вимірюваності (Measurable), досяжності (Achievable), доречності/актуальності (Relevant) та часових меж (Time-bound).

Були представлені доповіді:

– Європейські практики розробки рекомендацій застосування SMART-технологій (Наталія Стукало, заступниця Голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти).

– SMART-підхід у рекомендаціях експертних груп: проблеми та перспективи (Ганна Денискіна, керівниця відділу акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти).

– Формулювання рекомендацій для ЗВО: нестандартні кейси (Оксана Требенко, провідна фахівчиня відділу по роботі з експертами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти).

Особливе зацікавлення було приділене доповіді Формулювання рекомендацій для ЗВО: нестандартні кейси, що була проведена у форматі практичного заняття з використанням матеріалів реальних звітів експертних груп, на якому учасникам вебінару за допомогою засобів платформи Mentimeter пропонувалися проаналізувати та обрати коректні варіанти рекомендацій. Результати вибору узагальнювалися, аналізувалися доповідачем, а найкращі/найкоректніші пропонувалися до використання.

Щира подяка фахівцям Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти за проведений захід. Очікуємо нових продуктивних зустрічей.

Запис вебінару SMART-підхід у зовнішньому забезпеченні якості вищої освіти

Факультет інформаційно-комп’ютерних технологій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */