Участь студентської команди Житомирської політехніки PwnSquad_ZT у HTB University CTF 2022 : Supernatural Hacks

Shares

З 2 по 4 грудня 2022 року на базі онлайнової платформи HackTheBox відбулися міжнародні кібербезпекові змагання HTB University CTF 2022 : Supernatural Hacks. Для участі у цьому заході подали заявки більше, ніж 4500 студентів у складі більше тисячі команд із різних університетів, коледжів, інших закладів вищої освіти Європи та світу. Безпосередню участь у змаганні взяли більше ніж 3300 учасників.

Вперше до цього заходу долучилася студентська команда Житомирської політехніки PwnSquad_ZT, до якої входять здобувачі вищої освіти спеціальності 125 “Кібербезпека” Михайло Гончаров, Олександр Островський, Дмитро Тальченко, Андрій Лещенко.

Формат змагання був традиційний для платформи HackTheBox – захопи прапор (CTF, Catch The Flag). Цього разу перед учасниками змагання ставилися більше двадцяти завдань трьох рівнів складності з таких  кібербезпекових категорій як: FullPwn, Pwn, Web, Forensics, Blockchain, Reverse, Cloud. Навіть ті команди, які зайняли перші три призові місця, не змогли подолати складнощі та нюанси всіх завдань.

Цього разу переможцями стали команди:

    1. Hasso Platner Institute (Університет Постдама, Німеччина) – результат 7875 балів, 20 з 22 завдань.
    2. ENSA (Бізнес-школа ENSA, Франція) – результат 7875 балів, 20 з 22 завдань.
    3. Polygl0ts (EPFL, Швейцарія) – результат 7475 балів, 20 з 22 завдань.

Для нашої молодої університетської команди PwnSquad_ZT це був перший досвід міжнародних змагань такого рівня. Ми не досягли значних успіхів цього разу, але це не привід опускати руки – разом із викладачами та тренерами робимо висновки, аналізуємо завдання, тренуємося та продовжуємо готуватися до нових викликів.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */