Участь студентів Житомирської політехніки у NATIONAL DEFENCE HACKATHON – 2022

Shares

У період з 24 по 26 листопада 2022 року відбулася значима для української кібербезпекової спільноти подія – NATIONAL DEFENCE HACKATHON – 2022. Її організували Міністерство оборони України, Генеральний штаб Збройних сил України, Рада національної безпеки і оборони, Національний координаційний центр кібербезпеки, Центр протидії дезінформації, Державний департамент США, Організація північноатлантичного договору та Фонд цивільних досліджень та розвитку США.

Учасниками та суддями хакатону були експерти з кібербезпеки ЗСУ, органів сектору безпеки і оборони України, представники державного та приватного іт-сектору України, експерти NATO та CCDCOE, незалежні експерти з кібербезпеки з Польщі, Великої Британії, США, Литви, Естонії, Латвії та інших країн-партнерів, а також студенти провідних університетів України.

Загалом у події взяли участь майже 500 осіб. Безпосередньо змагалися майже 300 учасників — 41 команда.

Цього року організатори запропонували учасниками виконувати завдання за такими напрямками:

    1. Технічний напрямок.
    2. Юридичний та організаційний напрямок.
    3. Напрямок PSYOPS.

Державний університет «Житомирська політехніка» на цьому заході у технічному напрямку представляли здобувачі вищої освіти спеціальності 125 «Кібербезпека», члени університетської студентської кібербезпекової команди PwnSquad_ZT Михайло Гончаров та Олександр Островський. Перед хлопцями стояли завдання, які виконують такі фахівці як Cybersec Engineer, OSINT Specialist, Big Data Engineer, Red Team Specialist, Data Scientist, DevOps Engineer, рівень кваліфікації яких Senior та вище.

Михайло та Олександр успішно справилися з поставленими завданнями, зокрема, завданнями пов’язаними з геолокацією, пошуком вразливостей програмного забезпечення маршрутизатора та їх усуненням. Разом з рештою команди та викладачами всі завдання хакатону вже проаналізовано, виявлено кращі варіанти рішень та додано до завдань, які будуть використовуватися у освітньому процесі здобувачами вищої освіти Житомирської політехніки при вивченні відповідних освітніх компонент ОПП «Кібербезпека».

Досвід, отриманий на NATIONAL DEFENCE HACKATHON – 2022 є актуальним для підготовки до інших змагань такого характеру. Команда PwnSquad_ZT продовжує готуватися до нових викликів.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

P.S. Результати NATIONAL DEFENCE HACKATHON – 2022

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */